Bliža se martinovo

Mesec dni pred letošnjim martinovim nekateri vozniki že nabirajo pivsko kondicijo. V četrtek zvečer so v Kopru ustavili pijanega voznika, v sredo kar tri, v dneh pred sredo pa še štiri. Rekorder je v brkinski vasi Mereče napihal kar 2,31 promila.

Fotografija je simbolična. Foto: Ana Cukijati
Fotografija je simbolična. Foto: Ana Cukijati

PRIMORSKA > Včeraj so policisti v Portorožu ustavili 60-letnega domačina in ga preskusili s hitrim testom za prepoznavo simptomov omame od drog. Ta je pokazal simptome, ki se pojavijo po uživanju kokaina in benzodiazipina. Policisti so mu seveda odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil, zato so mu izdali plačilni nalog za dva prekrška in obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom drog. Ker so pri njem našli tudi naboj s šibrami, so ga kaznovali še zaradi tega.

V sredo zvečer je voznik poklical na koprski operativno komunikacijski center in prijavil, da voznik pred njim od Bertokov proti Kopru močno vijuga. Policisti so kmalu zatem v Kopru ustavili 62-letnega voznika, ki je imel v telesu 0,58 miligrama (1,20 promila) alkohola. V sredo zgodaj zjutraj pa so novogoriški policisti v Novi Gorici ustavili 24-letnega italijanskega voznika, ki je napihal 0,82 miligrama (1,70 promila) alkohola.

V sredo so padli trije pijani vozniki: opoldne je domačin v Dekanih napihal 0,98 miligrama (2,04 promila), popoldne voznik na Kozini 0,62 miligrama (1,29 promila), četrt pred polnočjo pa na Belvederju nad Izolo 68-letni voznik 0,94 miligrama (1,95 promila) alkohola. Vsi trije se bodo morali kmalu posloviti od svojih vozniških dovoljenj.

Tudi v dneh pred sredo so po primorskih cestah vozili pijani vozniki. 52-letni voznik na Goriškem je napihal 0,89 miligrama (1,85 promila), 59-letni voznik v Šmarjah pri Sežani 0,74 miligrama (1,54 promila), 43-letni voznik v brkinski vasi Mereče pa kar 1,11 miligrama (2,31 promila) alkohola. Ugotovili so še, da je vozil avto, ko je bilo vozniško dovoljenje neveljavno, prav tako pa je vozil neregistriran avto. Avto so mu zasegli, njega pridržali in mu napisali obdolžilni predlog.


Najbolj brano