Blaža še niso našli

Čeprav zaradi interesa iskanja ne povedo, imajo policisti očitno utemeljene razloge, zakaj so iskanje pogrešanega Blaža Ritoše zožili na območje okrog Vanganela. V javnosti se je pojavil tudi posnetek kamere s koprske glavne postaje, ki potrjuje, da je Ritoša iz Ljubljane prišel v Koper in tam zajahal modro kolo. Pogrešanega so iskali tudi s helikopterjem.

Kamera  s koprske glavne postaje naj bi v ponedeljek dopoldne 
posnela  Blaža Ritošo  z njegovim modrim kolesom. (vir: Facebook)
Kamera s koprske glavne postaje naj bi v ponedeljek dopoldne posnela Blaža Ritošo z njegovim modrim kolesom. (vir: Facebook)  

KOPER, VANGANEL Pogrešani 23-letni Blaž Ritoša iz Poreča se je pred dobrim tednom dni iz Ljubljane z vlakom odpeljal do Kopra, kjer naj bi se usedel na modro kolo in nameraval prekolesariti pol Istre do doma. V minulih dneh sta v javnosti zaokrožili dve fotografiji z glavne koprske železniške in avtobusne postaje, na katerih naj bi bil ravno Ritoša, ko na dan izginotja pristopi do modrega kolesa in se z njim odpelje.

Po facebook objavah njegovih prijateljev in svojcev naj bi nameraval prekolesariti slabe pol Istre do doma. Od Kopra naj bi nameraval čez Vanganelsko dolino in nato do Marezig, od tam po slemenski cesti do Gračišča, kjer bi prečkal mejo in se nato mimo Buzeta in nad Motovunom počasi spustil do Poreča. Žal pa tistega usodnega ponedeljka do Poreča ni prišel.

Zakaj so njegovo izginotje prijavili šele v petek oziroma zakaj ga je policija kot pogrešanega začela iskati šele takrat, na koprski policijski upravi ne pojasnjujejo. Prav tako ne pojasnjujejo podrobnosti oziroma indicev, na podlagi katerih ga že od sobote tudi s helikopterjem iščejo prav na območju Vanganela. V nedeljo so na facebook strani objavili fotografijo iz notranjosti helikopterja med iskalno akcijo.

So pa včeraj dodali, da je pogrešanega med vikendom iskalo več policistov, policistov s psi, vodnikov z reševalnimi psi in drugi, vendar ga (še) niso našli. Še vedno prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanjem Istranu, naj jim to sporočijo na številki 113 ali 080 1200.


Najbolj brano