Bežal pred policisti

Včeraj okoli 11. ure so policisti na območju Ajdovščine obravnavali 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je storil več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Omenjeni voznik je vozil osebni avtomobil (znamke peugeot – brez nameščenih registrskih tablic) po hitri cesti iz Sela proti Ajdovščini. Ko je pripeljal do izvoza za Ajdovščino, so ga policisti začeli zaustavljati, voznik se je sprva odzval na znake policistov in začel zmanjševati hitrost ter se skoraj ustavil pred lokalno cesto Ajdovščina-Planina. Toda, takoj zatem pa je z avtomobilom nenadoma speljal in pospešil hitrost ter v križišču z lokalno cesto zavil na desno. Z vožnjo je nadaljeval naravnost do semaforiziranega križišča ter skozi križišče kljub temu, da je na semaforju gorela rdeča luč. Med vožnjo je čez polno črto prehiteval pred seboj vozeče vozilo, nato nadaljeval po Tovarniški cesti do krožnega križišča z Goriško cesto, kjer ni vozil po desni strani vozišča glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je v krožišču zapeljal v nasprotni smeri kot poteka promet. Iz krožišča je z vožnjo nadaljeval po Goriški cesti proti naselju Cesta. V krožnem križišču pri letališču je zapeljal proti zgradbi tamkajšnje civilne zaščite, kjer se je z vozilom ustavil in nato peš zbežal neznano kam. Voznika so kasneje izsledili.

V nadaljevanju postopka so policisti še ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, osebno vozilo pa so mu zasegli. Omenjenega čaka še srečanje s sodnikom.


Najbolj brano