Bager delavcu zapeljal čez nogo

Med gradnjo podpornega zidu na lokalni cesti proti zaselku Vodenca je danes okrog 9. ure bager 42-letnemu delavcu, državljanu Severne Makedonije, zapeljal čez levo nogo. Poleg gasilcev PGD Bovec so na kraju posredovali tolminski reševalci, ki so huje poškodovanega delavca oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državnega tožilstva so policisti o dogodku obvestili tudi delovno inšpekcijo. Policisti še naprej zbirajo obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine delovne nesreče.

Fotografija je simbolična. Foto: Dominik Konec
Fotografija je simbolična. Foto: Dominik Konec

PRIMORSKA > Ponoči so v Ajdovščini ukradli avtomobil volkswagen golf, temno rdeče barve, letnik 2004, registrskih oznak GO S5-411. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Alkotest je pokazal, zakaj je trčila v robnik

Voznica avtomobila je včeraj okrog 20.45 peljala po glavni cesti iz središča Tolmina proti Peršetom. Voznica ni vozila po sredini prometnega pasu, izgubila je nadzor nad vozilom in trčila v robnik. Po trku je avto odbilo nazaj na sredino ceste, kjer je tudi obstal. V prometni nesreči se je voznica predvidoma lažje poškodovala, na vozilu je nastala škoda. Policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da je ženska vozila pod vplivom alkohola (nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Poleg tolminskih policistov so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, reševalci in vlečna služba. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Z avtom na pločnik in v kovinsko ograjo

Mlajši voznik avtomobila je ponoči peljal iz smeri Deskel proti Kanalu. V levem blagem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v levo preko mokrega vozišča na pločnik in s prednjim delom avtomobila trčil v kovinsko ograjo. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, voznik ni bil poškodovan. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Trčenje na počivališču

29-letni voznik tovornjaka s polpriklopnikom hrvaških registrskih številk je včeraj malo pred 19. uro na počivališču hitre ceste H4 v Šempasu vozil vzvratno, pri tem pa je vanj trčil 47–letni romunski voznik avtomobila. V nesreči nihče ni bil poškodovan. Ker so izpolnjeni vsi pogoji, so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Ustavljali so ga, a je odpeljal

Včeraj okrog 23. ure so policisti na Vojkovi cesti v Novi Gorici ustavljali voznika avtomobila, ki pa na njihov znak ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Šempetra pri Gorici, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Novogoriški policisti so lastništvo vozila že ugotovili. Ko bodo pobeglega voznika izsledili, bodo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.


Najbolj brano