Alkotest je skoraj “počil”

Policisti so v zadnjih dneh s cest spravili več nevarnih voznikov. Trem voznikom je alkotest pokazal bistveno previsoko vrednost alkohola. Voznika v Lokvi in Kopru sta napihala približno dva promila, voznik kombija v Izoli pa kar 3,45 promila alkohola.

 Foto: STA
Foto: STA

ISTRA, KRAS > V četrtek zvečer so policisti v Izoli ustavili 43-letnega voznika kombija in takoj posumili, da je krepko pijan. Sume so potrdili z alkotestom. Naprava se je ustavila pri skoraj neverjetnem rezultatu 1,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (3,45 promila). Takoj so mu vzeli vozniško dovoljenje in prepovedali vožnjo, ker si je očitno uredil prevoz do doma, pa ga niso pridržali. Čaka ga obdolžilni predlog in zagotovo slovo od vozniškega dovoljenja.

Tri ure kasneje so sežanski policisti v Lokvi ustavili 44-letnega voznika, ki je prav tako kazal znake alkoholne omame. Tudi njega so preizkusili z alkotestom in ugotovili, da ima 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,95 promila).

S taksijem se je v noči na nedeljo domov odpeljal tudi 42-letni voznik. Policisti so ga okoli druge ure ustavili pred predorom Markovec v smeri proti Kopru. Napihal je 0,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (približno dva promila). V Dutovljah pa so policisti v noči na nedeljo, tudi okoli druge ure, ustavili avto, ki ga je vozil 29-letnik iz Senožeč. Alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,69 miligrama (1,45 promila). Policisti bodo tudi proti vsem voznikom spisali obdolžilne predloge.


Najbolj brano