81-letnico še vedno iščejo

81-letne ženske, ki je pred dvema dnevoma iz varovanega oddelka Doma za starejše Bor v Črnem Vrhu nad Idrijo odšla neznano kam, še niso našli.

Današnja iskalna akcija Foto: Igor Skočir
Današnja iskalna akcija Foto: Igor Skočir

IDRIJA > Na širšem območju Črnega Vrha nad Idrijo so včeraj nadaljevali z obsežno iskalno akcijo za pogrešano 81-letno žensko, ki je v nedeljo ob 16.19 z varovanega oddelka doma za starejše Bor v Črnem Vrhu odšla neznano kam. Nazadnje naj bi Gorenjko očividci opazili v nedeljo okoli 17. ure, ko je peš hodila od Črnega Vrha proti naselju Predgriže.

Pogrešana starejša oseba ima kratke kostanjeve lase, obuta je v lahke gležnjarje, oblečena pa v črne pajkice in nosi bel lahek plišast pulover. Je brez pokrivala.

Policisti novogoriške policijske uprave so takoj po nedeljski prijavi sprožili intenzivno iskalno akcijo na območju Črnega Vrha in širše okolice. Vodi jo idrijska policijska postaja. Pri iskanju so se policistom iz različnih policijskih enot novogoriške policijske uprave pridružili tudi prostovoljni gasilci PGD Črni Vrh, Godovič in Hotedrščica ter vodniki več enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb. V večerno iskanje je bil vključen tudi policijski helikopter s termovizijsko kamero.

Kljub intenzivnemu iskanju pogrešane osebe niso našli, zato so iskalno akcijo včeraj ob 4.30 začasno prekinili, zjutraj pa z iskanjem 81-letne ženske nadaljevali. Policistom so se pri iskanju pridružili gasilci PGD Idrija, Spodnja Idrija, Godovič, Dole, vodniki več enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb, tolminski gorski reševalci in lovci.

Pogrešane še vedno niso našli.


Najbolj brano