18-letnik z motorjem v kamnito brežino

18–letni motorist začetnik je včeraj malo pred 14. uro vozil iz Deskel proti naselju Plave. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča v levo izven vozišča in se zaletel v kamnito brežino. V nesreči se je huje poškodoval. Na kraju so poleg novogoriških prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč in ga odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Policiste so včeraj proti večeru obvestili o poškodovanju avtomobila znamke mercedes benz v Novi Gorici. Neznanec je z ostrim predmetom podrsal prednja in zadnja leva vrata vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču pred nakupovalnim centrom. S tem je po nestrokovni oceni oškodovancu povzročil škodo za približno 500 evrov. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršil javni red in mir

Policisti so včeraj dopoldne obravnavali kršitev javnega reda in miru pri eni od večjih trgovin v Novi Gorici. Nedostojno se je vedel moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so 43–letniku izdali plačilni nalog.

Vlomilec ni odnesel ničesar

Policiste so včeraj zgodaj popoldne obvestili o vlomu v hišo v Solkanu. Po zdaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi okno pri vhodnih vratih. Pregledal je prostore in odšel, ne da bi karkoli ukradel. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na novogoriško državno tožilstvo.

Nerodna vzvratna vožnja na parkirišču

Voznik avtomobila je včeraj popoldne pri vzvratni vožnji iz boksa na parkirišču gostinskega lokala na Mostu na Soči trčil v sprednja desna vrata avtomobila znamke audi A4, nemških registrskih številk. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku.

Motoristka trčila v tovornjak

Voznik tovornega vozila je včeraj okrog 18.30 vozil iz Cerknega proti Idriji, ko se je v zadnji del njegovega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zaletela 46-letna motoristka, državljanka Avstrije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti so motoristki izrekli globo.

Z avtom oplazil tovornjak

37-letni voznik avtomobila je danes okrog 5.40 na ravnem delu ceste Deskle–Plave zapeljal na levo stran vozišča in pri tem oplazil tovorno vozilo, ki ga je vozil 49-letnik. Pri tem nihče ni bil poškodovan. Povzročitelju nesreče so izdali plačilni nalog.


Najbolj brano