18-letnik z avtom bežal pred policisti in končal v blatu

Prometni policisti so sinoči na regionalni cesti med Vipavo in Ajdovščino obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Med bežanjem je pod Planino ustavil oziroma z vozilom obtičal v blatu. Policisti so ugotovili, da je za volanom sedel 18–letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je neregistrirano. V njem sta bila tudi sopotnik in sopotnica, oba prav tako stara 18 let.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Prometni policisti so ob 20.35 med nadzorom cestnega prometa na regionalni cesti med Vipavo in Ajdovščino obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov.

Voznik osebnega avtomobila znamke honda je v križišče regionalne ceste pripeljal iz Dolge Poljane in pot nadaljeval v smeri naselja Dolenje. Pri tem ni upošteval omejitev, prepovedi in obveznosti, ki jih narekuje prometna signalizacija, saj na križišču ni ustavil pri prometnem znaku “ustavi”.

Prometni policisti so voznika avtomobila, ki na zadnjem delu ni imel nameščenih registrskih tablic, pred vasjo Dolenje ustavljali z modro lučjo in kratkim znakom s sireno, vendar voznik tega ni upošteval in je pospešeno vožnjo nadaljeval proti vasi. Pred naseljem Dolenje je zavil levo (spremembe smeri ni pravočasno in nedvoumno nakazal z utripalkami) in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po lokalni cesti proti Slapu (Občina Vipava).

Pri Slapu je zavil ostro desno na makadamsko pot, pri zavijanju pa je avtomobil zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo najprej v desno in nato v levo. Kljub temu je vožnjo nadaljeval po makadamski poti med vinogradi. Po približno kilometru se je v klancu pod Planino ustavil - obtičal je v blatu.

Prometni policisti so ugotovili, da 18–letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano vozilo. V avtu sta bila tudi sopotnik in sopotnica, oba stara 18 let. Avtomobil so zasegli. Zoper 18-letnika bodo zaradi več hujših kršitev prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sicer pa so policisti mladeniča v preteklem obdobju že obravnavali zaradi storitve hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.


Najbolj brano