Zmagati in čakati na ostale

Nogometaši Gorice bodo tako kot pred dvema letoma prvenstveno sezono sklenili v Mariboru. Po zmagi 3:2 so osvojili četrto mesto, nič pa ne bi imeli proti, če bi se scenarij ponovil tudi jutri.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Mariborčani so pred dvema letoma prav tako gledali v hrbet Olimpiji, a tu se podobnosti s sezono 2015/16 tudi končajo. Dvoboj v Ljudskem vrtu pred dvema letoma ni odločal o ničemer oziroma je šlo bolj ali manj za revialno tekmo. Pred zadnjim krogom ni bilo več rezultatske negotovosti, ne v boju za naslov ne za četrto mesto, ki bi lahko tudi v letošnji sezoni prineslo uvrstitev v evropska tekmovanja. Novogoriška zmaga pa je imela vsaj nekaj simbolne teže. Po petih letih so v prvenstvu ugnali Mariborčane, med strelce pa se je vpisal tudi sredin slavljenec Miran Burgić.

Potem ko je zabil dva gola Ankaranu, ni bilo še jasno, ali je nogometno pot dejansko zaključil v športnem parku ali se bo od igrišč poslovil v Ljudskem vrtu. Zdaj je jasno, Burgić bo v kadru za jutrišnjo tekmo, zato pa ne bo Roka Grudine, ki si je na sredini tekmi zvil gleženj, in najverjetneje Mihe Gregoriča, ki toži nad bolečinami v peti. “Verjamem, da smo se nekaj naučili z zadnje medsebojne tekme, ko smo prejeli porcijo zadetkov. Mariborčani so nemara že vnaprej vknjižili točke, a tekma se začne z 0:0. Tudi sicer velja, da v zadnjih letih bolje igramo v Ljudskem vrtu,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

Tekmovalna in rezultatska izhodišča Mariborčanov in Novogoričanov se sicer bistveno razlikujejo, oboji pa potrebujejo zmago, pri čemer sta jutrišnja tekmeca za izpolnitev svojih želja odvisna tudi od razpletov na drugih dvobojih. Vsi trije letošnji obračuni so pripadli Mariborčanom, kjer sta kaznovana Mitja Viler in Luka Zahović..


Najbolj brano