Zgodovina se ponavlja

Ponovitev lanskega finala in angleški obračun. To sta glavna poudarka z včerajšnjega žreba četrtfinalnih dvobojev nogometne lige prvakov.

 Foto: STA
Foto: STA

NYON > Kakšna smola! Tako so naslovili članek v najbolj znanem italijanskem športnem časopisu, potem ko je nekdanji napadalec in aktualni selektor ukrajinske reprezentance Andrej Ševčenko italijanskima predstavnikoma v četrtfinalu lige prvakov (LP) namenil španska velikana. Juventus se bo soočil z madridskim Realom, Roma pa z Barcelono. Pravi ognjemet obeta angleški obračun med Manchester Cityjem in Liverpoolom, Sevilla pa bo poskušala še enkrat obrniti na glavo papirnate napovedi v dvoboju z Bayernom.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je po preboju med osmerico povedal, da si ne želi vnovičnega snidenja z Barcelono, v isti sapi pa je poudaril, da glavni favorit za končno zmago ostaja madridski Real. In staro damo so spet doleteli branilci naslova, ki pa roko na srce ne morejo ravno vriskati od sreče. Če je bil Zinedinu Zidanu ob prvi osvojitvi naslova v elitnem klubskem tekmovanju ples kroglic izločilnih bojev naklonjen, lani in še posebej letos tega ne bi mogli trditi. Po drugi strani pa se tekmeci počutijo vsaj nelagodno ob neskončnem strelskem nizu Cristiana Ronalda in neizčrpnih notranjih rezervah, iz katerih kraljevi klub vselej povleče kakšnega asa iz rokava.

Liga prvakov, četrtfinale, 3. in 11. april - Juventus : Real, Sevilla : Bayern; 4. in 10. april - Barcelona : Roma, Liverpool : Manchester City.

Juventus mu je po svoje podoben, z bistveno razliko, da Real zmaguje v Evropi, stara dama pa v Italiji. Res pa je, da Juventusovih dveh finalnih uvrstitev v zadnjih treh sezonah LP še zdaleč ne gre podcenjevati. Kakor ne gre spregledati, da bosta na prvi tekmi v Torinu zaradi kartonov manjkala čvrst obrambni člen Mehdi Benatia in Miralem Pjanić, ki narekuje ritem igre italijanskih prvakov. Na drugi strani je še vedno pod drobnogledom zdravstveni karton Luke Modrića. Sicer pa ne gre zanemariti, da so pred prvimi izločilnimi tekmami LP na vrsti še reprezentančni termini, kar gotovo spravlja v neudoben položaj četrtfinaliste, ki imajo v svojih vrstah kopico reprezentantov.

Podobne pomisleke imajo tudi trenerji v evropski ligi, kjer so včeraj prav tako izžrebali pare četrtfinala, v katerem bosta slovenske barve zastopala dva slovenska nogometaša. Kevin Kampl je s klopi pospremil napredovanje Leipziga v St. Peterburgu, kjer je imel Miha Mevlja, ki je igral vso tekmo, tako in drugače vidno vlogo v zasedbi Zenita. Napredovanja so se naposled veselili Nemci, ki se bodo v četrtfinalu pomerili z domžalskimi znanci iz Marseilla. Jan Oblak pa bo obujal portugalske spomine. Tekmec madridskega Atletica bo namreč Sporting iz Lizbone.

Evropska liga, četrtfinale, 5. in 12. april - Leipzig : Marseille, Arsenal : CSKA Moskva, Atletico : Sporting, Lazio : Salzburg.


Najbolj brano