Zamujena priložnost

Balinarje Zabič in Trate so prva dvoboja četrtfinala evropskega pokala izgubili. V Zabičah je slavila Istra iz Poreča. Povratni tekmi bosta 1. junija.

Napet obračun v Zabičah si je ogledalo veliko balinarskih navdušencev. Foto: Simon Maljevac
Napet obračun v Zabičah si je ogledalo veliko balinarskih navdušencev. Foto: Simon Maljevac

ZABIČE, ŠKOFJA LOKA > Številni gledalci v Zabičah niso mogli proslaviti še enega evropskega uspeha svojih ljubljencev, ki so priložnost zapravili v prvi polovici sobotnega dvoboja. Brata Igor in David Šircelj sta v napetem štafetnem obračunu iztržila pomembno točko, nato pa se je začelo zapletati. S ponesrečenima predstavama v natančnem zbijanju sta Simon Možina in Gregor Moličnik olajšala delo hrvaškim prvakom, medtem ko sta bila obračuna v igri v krog izjemno dramatična. Anton Fabec je v zadnjem obratu z zadetima kroglama in balinom izničil zaostanek in iztržil remi, na sosednji stezi pa je Igor Šircelj s tremi zgrešenimi meti zapravil dve točki naskoka.

Po delitvi točk v hitrostnem zbijanju so se gostje iz Poreča v zadnji del tekme podali z visoko prednostjo 10:4, nato pa so se vendarle prebudili tudi domačini. Hitro je postalo jasno, da bodo domačini v igrah dvojic in trojki vpisali poln izkupiček, tako da je o končnem zmagovalcu odločala igra posameznikov med Davidom Šircljem in Vedranom Špelićem. Šircelj je povedel s 4:0, a po minuti odmora začel grešiti, kar je izkušeni Špelić izkoristil. Kljub bučni podpori s tribun se Šircelj ni uspel pobrati in Istra se je veselila zmage, ki ji odpira pot do zaključnega turnirja najboljše četverice. “Škoda za zapravljeno priložnost. Najbolj mi je žal, da nismo razveselili zvestih navijačev, ki so nas tudi tokrat podpirali v velikem številu. Pri zbijanju v zadnjem obratu igre v krog sem bil prepričan, da bom zadel vsaj dve krogli, a so milimetri odločili v korist tekmeca. Tudi v natančnem zbijanju bi morali iztržiti kakšno točko več,“ je bil z razpletom razočaran Igor Šircelj.

Zabiče : Istra Poreč 10:12

Štafetno zbijanje - D. Šircelj, I. Šircelj : Mardešić, Lukšić 50:50

Krog - Fabec : Smolica 22:22, I. Šircelj : Špelić 22:23

Natančno zbijanje - Možina : Tadić 7:12, Moličnik : Lukšić 4:16

Hitrostno zbijanje - D. Šircelj : Mardešić 36:40, Moličnik : Radešić 23:16

Trojka: Moličnik, Fabec, Ceglar : Zaković, Barbaro, Mardešić 13:5

Dvojici - Možina, Boštjančič : Krizmanić, Tadić 11:5, I. Šircelj, Šestan : Smolica, Lukšić 13:7

Posamezno - D. Šircelj : Špelić 7:13

Zabiče bodo na povratni tekmi v Poreču lovile zmago, ki bi jim prinesla dodatno igro, v kateri so presenečenja vedno mogoča. S podobnimi željami se bodo v Francijo podali slovenski prvaki iz Škofje Loke, ki so doma izgubili (7:15) s favoriziranim francoskim Balarucom. V gosteh je slavil tudi drugi francoski predstavnik Saint Vulbas, ki je bil z 12:10 uspešen v Pulju, medtem ko se je italijanski derbi med BRB Ivreo in La Perosino končal z remijem 11:11.


Najbolj brano