Začeli bodo na pomožnem igrišču

Tolminski nogometaši so v pretekli sezoni tretje slovenske lige zahod gledali v hrbet le Biljencem, tudi pred začetkom novega prvenstva pa se zdi drugo mesto ob konkurenci Koprčanov stvarni domet. V posoškem taboru vendarle ohranjajo ambicije po napredovanju.

Tolminski nogometaši (v rdeče-črnih dresih) bodo novo sezono 
tretje lige zahod odprli v soboto v gosteh pri Jadranu.
Tolminski nogometaši (v rdeče-črnih dresih) bodo novo sezono tretje lige zahod odprli v soboto v gosteh pri Jadranu.  

TOLMIN > “Koprčani so sicer favoriti, a v novo sezono gotovo ne gremo z belo zastavo. Vsekakor si želimo priti čim više, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo. Druge lige se gotovo ne bi branili,” je povedal trener TKK Tolmin Jan Kragelj, ki ga s svojimi izbranci v dobršnem delu jeseni poleg tekmecev čaka še ena ovira. Prenova atletskega dela stadiona v športnem parku Brajda se bo zavlekla do konca oktobra, kar pomeni, da so Tolminci prisiljeni poiskati začasne rešitve. Končnico pretekle sezone so po predhodnem dogovoru s tekmeci odigrali v gosteh, po novem pa naj bi domače tekme pripravili na pomožnem igrišču. Kako se bo vse skupaj odrazilo na predstave in rezultate, je težko napovedati.

Tolminci so v pretekli sezoni na Brajdi tekmecem le izjemoma prepustili kakšno točko, bistveno manj učinkoviti pa so bili v gosteh. “Letos imamo več izkušenih fantov, tudi sicer menim, da smo nekoliko močnejši kot na začetku pretekle sezone. Podobna ugotovitev pa po dostopnih informacijah velja tudi za tekmece,” je povedal Kragelj. Preverjena Tine Kravanja in Gregor Kos, ki sta se Tolmincem priključila sredi drugega dela pretekle sezone, bosta z ekipo tokrat od samega začetka prvenstva. Po enem letu igranja druge lige se je iz Brd vrnil Bine Kavčič, blizu sklenitve dogovora pa so še z enim povratnikom Matijo Šuligojem, ki je igral za Tolmince tudi v drugi ligi. V pretekli sezoni je bil v zamejstvu.

Dani Perše, ki je lani zaključil mladinski staž pri Biljah, bo okrepil mladi tolminski val. V pretekli sezoni si je že nabral nemalo izkušenj, nekateri posamezniki pa so posebej opozorili nase. Še najbolj hitronogi Danijel Šturm, ki nogometno pot nadaljuje pri švicarskem drugoligašu Chiassu. Od nogometašev z vidnejšo vlogo se je poslovil tudi Američan Bruce Dowlin. Vsaj v prvem delu sezone ekipi ne bo mogel pomagati že dlje časa poškodovani vratar Jernej Požar, precej bolje pa pri okrevanju kaže Petru Kavčiču, ki bi se lahko v kratkem priključil soigralcem. Z Danjelom Rakuščkom, Daliborjem Sokanovićem in Bobanom Kucalovićem je že v pretekli sezoni poskrbel za dobrodošle izkušnje.

“Želimo igrati še bolj napadalno kot v pretekli sezoni in ob tem razviti mlade igralce. Ob boku prekaljenih posameznikov lažje dozorevajo,” je Kragelj opredelil ključne usmeritve pred novo sezono.


Najbolj brano