Za začetek primorski izziv

Nadaljevanje prvenstva v prvi državni rokometni ligi za dekleta bo takoj postreglo s primorskim obračunom. Drevi ob 19.30 se bosta pomerila Žurd Koper in Mlinotest.

Na prvem medsebojnem obračunu v prvenstveni sezoni so 
Ajdovke (v rdečem dresu) ugnale Koprčanke.
Na prvem medsebojnem obračunu v prvenstveni sezoni so Ajdovke (v rdečem dresu) ugnale Koprčanke.  

KOPER, AJDOVŠČINA > Uvod v drugi del domače sezone je bil sicer že v sredo v Celju. V preloženi tekmi 5. kroga je Krim pričakovano upravičil vlogo favorita in ugnal gostiteljice s 33:22. Naslov prvaka je seveda rezerviran za Ljubljančanke, ki bodo imele v drugem delu sezone nekoliko močnejši primorski pridih. Ob Poloni Barič bo barve krimovk branila tudi Lea Krajnc, ki je prišla iz razpuščene članske ekipe Zagorja. Prva liga tako po novem letu šteje devet ekip. Skrbi okrog obstanka so za ekipe iz spodnjega dela lestvice torej odveč. Če odštejemo Žalčanke, ki so se uveljavile kot najbližje zasledovalke krimovk, bo zanimiv boj za preostali mesti, ki vodita v mini ligo četverice, oziroma evropske položaje, okoli katerih se sukata tudi obe primorski ekipi.

Med tretjim in šestim mestom so razlike majhne. Gnečo bi še povečala prisotnost Zagorjank. Njihove rezultate je Rokometna zveza Slovenije izbrisala, kar obžalujejo v koprskem taboru. Točkovno pa je šel razvoj dogodkov na roko Ajdovk, ki so dobile prvi primorski obračun v sezoni. Koprčanke so se jim oddolžile v pokalu, kjer so se prebile v četrtfinale. Trener Vojko Lazar bi si bržkone želel še kakšno točko več, a je načeloma zadovoljen z opravljenim. Glavno rezervo vidi še naprej v uigranosti. Temu je bil namenjen tudi dobršen del pripravljalnega obdobja.

Prvoligaška razvrstitev

Po 9. krogu - Krim Mercator 16 točk, Zelene doline Žalec 14, Krka 10, Mlinotest (tekma manj) 8, Z dežele Celje (tekma manj) 7, Žurd Koper 6, Ptuj 4. Ljubljana 3, Velenje 2.

“Prvi del sezone je nakazal razmerja moči. Po Krimu, ki izstopa, sledi vrsta solidnih ekip, ki jim bomo poskušali prekrižati račune. Škoda, ker so se nam v prvem delu sezone nekatere točke zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin izmuznile. Seveda bi se želeli prebiti v prvo četverico. Za nas bo vsaka tekma pomembna, kar velja tudi za dvoboj z Mlinotestom. Ajdovkam vendarle prepuščamo vlogo favorita,” je povedal Lazar, ki računa na nespremenjeno zasedbo.

Tudi Ajdovke med prvenstvenim premorom niso posegale v igralski kader. Jutri ne bodo mogle računati na poškodovani Tino Brecelj in Jano Krapež, sicer pa trenerka Ana Žigon še največ stavi na preverjeno jedro prvoligaških igralk. “Pred začetkom sezone smo precej pomladili ekipo, zato smo lahko z doslej opravljenim nadvse zadovoljni. Sposobni smo premagati vsakega tekmeca, velja pa tudi obratno. Vsekakor nas tudi v Kopru čaka nepredvidljiva tekma. Zmaga bi bila nadvse pomembna, takšen bo tudi teden, ki prihaja,” je povedala Žigonova.

Mlinotest bo namreč v sredo v preloženi tekmi jesenskega dela gostoval v Celju, prihodnjo soboto pa ga čaka prvi dvoboj v novem letu pred domačimi gledalci. V Ajdovščino pridejo Velenjčanke.


Najbolj brano