Za napredovanje in za obstanek

Prvoligaški spored na Primorskem bodo tokrat obeležili predvsem dvoboji za obstanek.

 Foto: STA
Foto: STA

Nogomet

Ankaran Hrvatini : Olimpija (v nedeljo ob 13. uri). Ljubljančani so močnejši in bogatejši, Ankarančani pa so postali v boju za obstanek kar žilavi. Zmaga domačih : neodločeno : zmaga gostov - 10:20:70.

Triglav : Gorica (v nedeljo ob 15. uri). Proti ekipi, ki se bori za obstanek, mora Gorica pokazati, da je favorit. Po zmagi nad Aluminijem se očitno tudi nogometna pomlad na Goriškem prebuja. 30:30:40.

Košarka

Helios Suns : Sixt Primorska (jutri ob 19. uri). To bo kakovosten dvoboj predstavnikov vrha, dosedanji rezultati pa govorijo v prid gostov. 40:60

Mesarija Prunk Sežana : LTH Castings (jutri ob 19. uri). Obe ekipi sta v skupini za napredovanje v prvo ligo še brez zmage. Sežanci bi morali izkoristiti domač parket za premik z ničle. 60:40.

Rokomet

Zagorje : Mlinotest (danes ob 20. uri). V zadnjem krogu rednega dela se obeta dramatičen boj za vstop v končnico četverice za prvaka. Mlinotest je trenutno na robu elitne družbe s točko zaostanka za Zagorjem in mora zmagati. 40:30:30.

Žurd Koper : Jadran Bluemarine (jutri ob 19. uri). Na tekmi predstavnikov bo šlo le za lokalni prestiž. Koprčanke čaka igranje za peto mesto, Hrpeljke pa gredo v kvalifikacije za obstanek. 50:20:30.

Odbojka

Aliansa : Gen- I Volley (danes ob 19. uri). Po sredini gladki zmagi Novogoričank in izenačitvi skupnega izida na 1:1 v četrtfinalni seriji na dve zmagi je danes težko določiti favorita za vstop v polfinale. Obe ekipi vso sezono zelo izenačeni. 40:60.

Ankaran Hrvatini :Luka Koper (jutri ob 17. uri). Koprčanke so si obstanek že zagotovile, Ankarančanke pa želijo ubežati kvalifikacijam. Po njihovi nedavni zmagi na Gorenjskem točke na računu Luke Koper niso samoumevne. 40:60.

Triglav : Gen- I Volley (jutri ob 17.30). V Prvačini zvoni alarm. Po menjavi trenerja bo treba prelomiti negativni niz, kar pa bo v Kranju težko. Triglava Primorci letos še niso premagali. 80:20.

Salonit Anhovo : Panvita Pomgrad (jutri ob 19. uri). V Kanalu bo derbi za tretje mesto med točkovno izenačenima tekmecema. Medsebojno je bil doslej odločilen domači parket. Naj bo tako še naprej. 60:40.


Najbolj brano