Vrag je odnesel šalo

Pokalni vložek ni pretirano zmotil nogometnega ritma prvoligašev. Novogoričanom je utegnil še koristiti, da so strnili vrste pred nedeljskim prvenstvenim obračunom s Celjani.

Goričani (v belo-modrih dresih) upajo na  ponovitev razpleta z zadnje domače tekme proti Krškemu. Foto: Fotolado
Goričani (v belo-modrih dresih) upajo na ponovitev razpleta z zadnje domače tekme proti Krškemu. Foto: Fotolado

NOVA GORICA > “Vrag je odnesel šalo. Gre za najpomembnejšo tekmo sezone,” je bil pred včerajšnjim treningom v športnem parku nedvoumen domači trener Saša Kolman. Dvoboj z Olimpijo si je ogledal s tribune, proti Celju bo spet na klopi. Bistveno pa je, da je bil ta teden skupaj s svojimi varovanci na treningih. “Na igrišču si obetam drugačno Gorico: energično, živahno, bojevito. Le s takšnim pristopom lahko pridemo do točk,” je povedal Kolman, ki bo lahko računal praktično na vse razpoložljive nogometaše. Izjema je kaznovani Adel Halilović.

Recepta za novogoriški uspeh ni, a po videnem to pomlad bi bil velik korak do točk narejen že s tem, če bi ohranili mrežo nedotaknjeno. Kdaj jim je to nazadnje uspelo? V 9. krogu, 22. septembra, ko so doma z 1:0 ugnali Krško. Na drugi strani se novogoriški privrženci še dobro spominjajo uvodnega spomladanskega ognjemeta v Celju, kjer so gostitelji v redko videni tekmi zasukali zaostanek 0:2 in naposled zmagali s 4:3.

Pokalna repriza

V finalu slovenskega pokala se bosta v Celju 30. maja pomerila Olimpija in Maribor, ki bo v nedeljo ponovil vajo z Muro v prvenstvu. Goriški privrženci pa bodo z zanimanjem pospremili tudi razplet zadnje nedeljske tekme med Olimpijo in Krškim, še bolj pa jutrišnjih obračunov Rudarja in Domžal ter Aluminija in Triglava.

“Potrebujemo le en pozitiven dražljaj, da se kolo sreče zasuče v naš prid. V igri je še dovolj točk, res pa je, da bo treba zmagovati. Za začetek doma s Celjem in nato še v Kranju s Triglavom,” je povedal vratar Grega Sorčan, ki s soigralci plačuje tudi visok davek na posamezne napake v spomladanskih obračunih. V Celju, kjer so razigrali najboljšega strelca prve SNL Rudija Požega Vancaša, je že bilo tako. Bomo videli, če so izluščili kakšne nauke za prvo nedeljsko tekmo 29. kroga, ki jo bo sodil Kranjčan Nejc Kajtazović.


Najbolj brano