Vodilni držijo prednost

Po šestem krogu balinarske superlige na vrhu lestvice ostajajo škofjeloška Trata, sežanska Skala in Zabiče, ki imajo tri točke naskoka pred zasledovalci. Košana in Postojnska jama še vedno čakata na prve točke.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

Z obračuni šestega kroga so superligaši sklenili tekmovalni spored v tem koledarskem letu. Sobotni dvoboji niso prinesli večjih pretresov, saj so favoriti svoje delo opravili po pričakovanjih. Derbi kroga so odigrali v Ljubljani, kjer so Zabiče z zmago naredile velik korak proti zaključnemu turnirju najboljše četverice. Uvodni del je sicer pripadel Ljubljančanom, a so gostje s popolnim izkupičkom v tehničnih disciplinah zasukali rezultat v svojo korist. Bogato žetev je s 40 točkami v hitrostnem zbijanju odprl David Šircelj, svojo nalogo je v isti disciplini suvereno oddelal tudi Gregor Moličnik. Anton Fabec in Dinko Beaković sta zabeležila tesni zmagi v natančnem zbijanju, na visokih 13:5 pa sta z zmago v štafeti povišala Igor in David Šircelj. Krimovci so do konca tekme slavili le v igri dvojic, tako da so si Zabiče z nepričakovano visoko zmago popravile razmerje osvojenih iger in zadržale korak s Trato in Skalo.

Škofjeločani so se maksimalno zavzeto lotili obračuna na Belem Križu, tako da je bila Aikea Antena brez možnosti za uspeh. V klasičnih igrah je Robert Kontič sicer ugnal Damjana Sofronievskega, a je imel premalo razpoloženih soigralcev, tako da je bilo vprašanje zmagovalca rešeno že po štafeti. Sežanci niso imeli pretežkega dela za peto zmago v sezoni. Košana se je upirala do polovice obračuna in uspela znižati na 8:6, toda kakovostnejši Kraševci niso dovolili presenečenja, ki bi jim pokvarilo praznični december.

Na želeno četrto mesto je z zmago v Postojni skočil Agrochem Hrast, ki je izkoristil velika nihanja domačinov. Pri torbarjih sta bila najuspešnejša Igor Linić in Boris Borovina, medtem ko so tehtnico na kobjeglavsko stran prevesili Erik Petrič, Marko Švara in Gorazd Ferfolja.

Naslednji prvenstveni krog bo 12. januarja prihodnje leto, ko bodo v derbiju Zabiče gostile Skalo, v obračunu moštev z dna lestvice pa se bosta za premierno zmago pomerili zasedbi Košane in Postojne.


Najbolj brano