Vodilni Bravo prihaja v Sežano, zahtevno tudi za preostale Primorce

V drugi SNL se s 16. krogom začenja druga polovica prvenstva, na zimski premor pa bodo drugoligaši odšli prihodnji teden. Vodilne Radomlje bodo gostovale v Lendavi, Tabor bo proti Bravu iskal maščevanje za poletni poraz, Dekane čaka zahteven tekmec iz Doba, Ankaran-Postojna prav tako igra doma. Bilje in Brda iščeta priložnost za osvojitev kakšne točke.

Sežance (v svetlih dresih) čaka ena od tekem resnice v boju za vrh, Brda pa v boju za obstanek v ligi. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Sežance (v svetlih dresih) čaka ena od tekem resnice v boju za vrh, Brda pa v boju za obstanek v ligi. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V boju za vrh se bosta jutri ob 14. uri pomerila Cherrybox24 Tabor in Bravo. Sežanci so nazadnje v Novem mestu spet pokazali, da so v gosteh manj prepričljivi in osredotočeni kot doma. Vse štiri ničle so vknjižili na gostovanjih, nasprotno pa doma ne poznajo poraza. Sežanskega stadiona še nihče ni zapustil s polnim izkupičkom, najbliže porazu so bili proti Dravi, ko so z osmimi igralci v polju komajda ubranili točko. Bravo pod taktirko Dejana Grabića je resen kandidat za prvo mesto, kar potrjujejo z okrepljeno ekipo, vložkom in ambicijami, med sezono so se okrepili še z izkušenim vezistom Alenom Krcićem. Znani imeni sta še Jaka Ihbeisheh, Luka Žinko, v napadu je najbolj nevaren Mustafa Nukić (devet golov). Bravo je minuli teden v Postojni presenetljivo ostal brez dveh točk, kar ga je stalo naslova jesenskega prvaka. Skupaj z Radomljami ima 33 točk. Prva medsebojna tekma Sežancev in Ljubljančanov je bila atraktivna, s petimi zadetki (3:2). Bravo v Sežano prihaja brez Almina Kurtovića in Darka Zeca, Sežanci pa bodo brez poškodovanega Dina Stančiča.

Ob nemogočih razmerah se Ankaran-Postojna trudi dostojno končati prvi del prvenstva. V pričakovanju neznane prihodnosti skuša Vlado Badžim nekako zakrpati ekipo in pričakovati je, da se na domačem igrišču manjših mer njegova ekipa ne bo spustila v odprt boj s Fužinarjem, ki bo pogrešal Dejana Kukića. Korošci veljajo za podobno domačo ekipo kot Postojnčani in so na lestvici tik za petami gostiteljem, za katerimi zaostajajo za točko.

Še bolj pomembna bo tekma za Dekane, ki popoldne pričakujejo Dob, ki je zbral dvakrat več točk. Po Bravu in Biljah so bili od pesjanov boljši še nogometaši Rogaške, ki so se v Istri veselili tesne, a pomembne zmage. Dekani se s 13 točkami nahajajo tik nad cono izpada, tri točke pred zadnjimi Brici in Brežičani, a za Biljami in Ilirijo. Moštvo bo moralo pokazati značaj, pa tudi več homogenosti na igrišču.

Bilje odhajajo v Beltince, ki veliko bolje igrajo v gosteh. Po seriji porazov so vknjižili dve pomembni zmagi, prav nazadnje jim je prvič uspelo zmagati tudi doma. Tudi Biljenci so v zadnjem času začeli zbirati prepotrebne točke. Ekipa Sandija Valentinčiča je dobila primorska obračuna z Jadranom in Brdi, črno-beli pa so sladko zmago iztržili tudi minuli teden v Vipolžah, prvo v gosteh.

Brici so pod pritiskom in Rogaška mora pasti v Vipolžah, tako ali drugače. Vinarji so v prvi polovici tekmovanja nabrali zgolj deset točk in so skupaj z Brežicami, ki so po prikazanem sicer najslabša ekipa lige, na dnu. Rogaška je Bricem zadala enega od devetih porazov, obračun v Rogaški Slatini pa je postregel z dvema goloma domačinov.


Najbolj brano