Vitanest Bilje : Ankaran Postojna 1:1

Prvi primorski obračun v novi sezoni druge slovenske nogometne lige se je razpletel z remijem 1:1. Biljenski gostitelji so ob prvem doseženem zadetku vknjižili prvo točko, ekipa Ankarana Postojne pa tudi po tretjem krogu ostaja neporažena.

Biljenski nogometaši so se proti Ankaranu-Postojni takole razveselili prvega gola in prve točke v drugi ligi.  Foto: ND Bilje facebook
Biljenski nogometaši so se proti Ankaranu-Postojni takole razveselili prvega gola in prve točke v drugi ligi.  Foto: ND Bilje facebook

BILJE > S točko so bili po razvoju dogodkov vendarle bolj zadovoljni v domačem taboru. Biljenci so v igri spet pokazali veliko hotenja in vztrajnosti, ki sta bila kljub nepopolni izvedbi naposled poplačana. Olajšanje pri novincu v ligi je bilo zato razumljivo. Led je prebit, čeravno bi se v soparnem ozračju, ki je vladalo v soboto nad Biljami, bolj prilegla oznaka, da so gostitelji po prvi točki zadihali s polnimi pljuči.

“Spet smo si ustvarili kar precej priložnosti, žal smo iz edine prave grožnje tekmeca prejeli zadetek. Manjka nam še nekaj izkušenj in drznosti, a že sredin pokalni dvoboj proti Celju je obetal boljše prvenstveno nadaljevanje. Konkurenca je zadovoljiva, forma pa se dviguje. Upam, da bomo začeli postopno zbirati točke in s tem pokazali, da lahko majhen klub z velikim srcem meša štrene na papirju močnejšim in premožnejšim tekmecem,” je povedal domači trener Sandi Valentinčič, ki je premešal enajsterico in tudi nekaj igralnih vlog. Na klopi so bili tako nekateri, ki bi jih morda pričakovali na zelenici od prve minute, so pa zato v nadaljevanju poskrbeli za domače veselje.

Vitanest Bilje : Ankaran 1:1 (0:1)

Igrišče v Dolinci, gledalcev 250 sodnik Obrenović (Ljubljana) 6. Strelca - 0:1 Oyewusi (29), 1:1 M. Žižmond (78).

Vitanest Bilje: Lipičar 6,5, D. Frelih 6, L. Žižmond 6, Tragin 6 (od 75. M. Žižmond 7), Batič 6, Devetak 6, K. Humar 6,5, B. Frelih 6, Koron 6 (od 46. Doplihar 6,5), Pušnar 6, Nagode 6. Trener: Sandi Valentinčič.

Ankaran Postojna: Matošević 6,5, Menegusso 6 (od 67. Bordon 6), Razente 6, Pahor 6,5, L. Badžim 6, Costa 6, Koval 6, Ž. Humar 6, Šolaja 6, Doči 6, Oyewusi 7. Trener: Vlado Badžim.

Rumeni kartoni - Batič, B. Frelih, K. Humar; Koval, Menegusso.

Tudi prvi polčas z biljenske strani ni bil slab, a je bilo spet pogrešati konkretnost, natančnost in morda tudi kakšnega posameznika več v zaključnih akcijah. Hitri in spretni Mathias Oyewusi pa je pokazal, zakaj domača preudarnost. Pri zadetku je z dvema potezama izigral biljensko obrambo in učinkovito zaključil ob nemočnem Juretu Lipičarju. Gostje so tako v prvem polčasu dosegli želeno, sicer pa je bilo videti, da je pri ekipi, zbrani z vseh vetrov, večjezičnost oziroma komunikacija le ena od ovir.

“Igralci so mladi in še niso na isti valovni dolžini. Nimamo potrebne kakovosti na sredini igrišča, sicer pa registracija igralcev in selekcija še potekata. Morda je bilo tudi zato preveč egoizma v igri. Borbenim gostiteljem smo praktično sami ponujali priložnosti. Odigrali smo slabo. Kljub temu bi lahko na začetku drugega polčasa povišali vodstvo in odločili zmagovalca,” je povedal trener Ankarana Postojne Vlado Badžim. Gostje so sicer v drugem delu imel svoje priložnosti, ki bi jih lahko Joao Menegusso in zlasti rezervist Patrik Bordon bolje izkoristila. Res pa je, da so tudi Biljenci marsikaj obžalovali.

Prste oziroma dlani sta sicer imela vmes tudi oba vratarja Lipičar in Kristjan Matošević. “Škoda dveh izgubljenih točk. V prvem polčasu smo bili boljši, v nadaljevanju pa smo se preveč povlekli nazaj. Gostitelji so izenačili, a velja gledati v naslednje izzive,” je povedal vratar gostov, ki je klonil v 78. minuti. Hitro akcijo Tilna Nagodeta in Nejca Dopliharja je kronal Matej Žižmond, ki je vstopil v igro le nekaj trenutkov prej. “Prvega si vedno zapomniš. Pomembno je, da smo osvojili točko, ki nam pomeni veliko. Prinesla bo nov zagon v drugi ligi, ki je močnejša in trša kot tretja,” je povedal strelec izenačujočega gola.


Najbolj brano