Viktoria Rebensburg se je izenačila s Tino Maze, štiri Slovenke s točkami

Viktoria Rebensburg je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Kronplatzu. Nemka je tretjo veleslalomsko zmago v sezoni osvojila z najhitrejšo vožnjo v finalu, v katerem je za tri stotinke sekunde ugnala vodilno po prvi vožnji Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Slovenke so vpisale lep ekipni uspeh, saj so vse štiri osvojile točke.

Ana Drev  Foto: STA
Ana Drev  Foto: STA

KRONPLATZ > Tretje mesto je pripadlo domačinki Federici Brignone (+0,66), ki je lani slavila na tem prizorišču v italijanskih Dolomitih.

Najboljša med Slovenkami je bila Ana Drev na 11. mestu (+2,77), Tina Robnik je bila 18. (+3,13), Meta Hrovat 19. (+3,34), Ana Bucik pa 27 (+4,42).

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanka Mikaela Shiffrin je prvo vožnjo končala z odstopom in je že drugič zaporedoma ostala brez uvrstitve. V posebnem veleslalomskem seštevku jo je prehitela letošnja zmagovalka Kronplatza Viktoria Rebensburg (422), ki vodi z zalogo 37 točk pred Američanko (385).

Rebensburgova je osvojila 14. veleslalomsko zmago v svetovnem pokalu. S tem dosežkom se je izenačila z najuspešnejšo slovensko alpsko smučarko Tino Maze. Po 14 osvojenih veleslalomskih zmag imata tudi Švicarka Lise-Marie Morerod in Avstrijka Anita Wachter. Na vrhu lestvice najboljših veleslalomistk sta Avstrijka Annemarie Moser-Pröll (16) in Švicarka Vreni Schneider (20).


Najbolj brano