Vikend ne prinaša oddiha

Za evropska pokalna tekmovanja je napočil tritedenski premor. Nogometni vikend paket pa zato ne bo nič manj privlačen.

 Foto: STA
Foto: STA

SVET > Čeprav je 4. krog lige prvakov navrgel le eno ekipo - Barcelono - ki si je že zagotovila uvrstitev v izločilne boje, pa je v praksi razrešil že precej neznank. V preostalih dveh krogih skupinskega dela bomo po zadnjih reprezentančnih akcijah v koledarskem letu dobili le še formalno potrditev. Sicer pa bo s klubskimi razpleti evropskih tekmovanj po običaju postregla šele prihodnja pomlad.

Drugačne časovne okvire imajo v Južni Ameriki, kjer bodo jutri ob 21. uri po našem času odigrali prvo finalno tekmo pokala Libertadores. Tamkajšnja različica lige prvakov prvič prinaša povsem argentinski obračun. Še več, v zaključnem dvoboju se bosta pomerila zagrizena tekmeca iz prestolnice Boca Juniors in River Plate. Na Bomboneri tako kot dva tedna pozneje na Monumentalu ne bo gostujočih privržencev, kar pa superclasicu, kot ga imenujejo v Argentini ne bo vzelo čara. Še zadnjič v pokalu Libertadores se bo finale odločal na dveh tekmah, za razliko od izločilnih obračunov v Evropi pa gol v gosteh ne šteje dvojno. Skupni zmagovalec si bo poleg cenjene lovorike, za katero se potegujejo od leta 1960, priigral tudi vstopnico za svetovno klubsko prvenstvo, ki bo od 12. do 22. decembra v Združenih arabskih emiratih.

Lovoriko bo branil madridski Real, ki je v sredo pod taktirko Santiaga Solarija končno prišel na strelski račun v ligi prvakov. Na Češkem je natresel pet zadetkov Viktoriji iz Plzna. Za umik oznake vršilec dolžnosti pa bosta pred trenerjem nemara ključnega pomena izid in vtis z nedeljskega gostovanja pri Celti iz Viga. Jutri bo na gostovanju pri vodilni ekipi nemškega prvenstva pod drobnogledom tudi trener Bayerna Niko Kovač. Borussia Dortmund je v Madridu proti Atleticu v ligi prvakov v torek doživela sploh prvi poraz na uradnih tekmah letošnje sezone.

Prvo ničlo je v sredo vpisal tudi Juventus. Stari dami ni pomagal krstni gol Cristiana Ronalda v elitnem klubskem tekmovanju za italijanske prvake, ki jih je v črno zavil Manchester United. Za Joseja Mourinha pa bi bila nemara še slajša nedeljska zmaga na stadionu mestnega tekmeca in vodilne ekipe angleškega prvenstva Manchester Cityja. Ne preveč globoke rane iz lige prvakov pa bo Juventus poskušal zaceliti v italijanskem prvenstvu, kjer ga v nedeljo čaka gostovanje pri Milanu.


Najbolj brano