Veliko neznank, a tudi optimizma

Kljub zadnjemu mestu na lestvici jesenskega dela prve SNL v taboru Ankarana ne obupujejo. Predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč in trener Vlado Badžim verjameta v boljše nadaljevanje sezone.

Ankarančani na enem od treningov Foto: Simona Maljevac
Ankarančani na enem od treningov Foto: Simona Maljevac

MEDULIN > Številčna ankaranska ekipa se po uvodnem delu priprav na piranskem stadionu te dni mudi v Medulinu, kjer nogometaši na odlično pripravljenih igriščih vadijo v vrhunskih razmerah. Ob številnih treningih imajo Ankarančani na programu še štiri pripravljalne dvoboje, na prvem izmed njih pa so v ponedeljek popoldne klonili proti Zrinjskemu iz Mostarja s 3:1 (2:0). Trener Vlado Badžim, ki še naprej računa na pomoč asistentov Alfreda Jermaniša in Aleša Šmona, je na tem dvoboju v prvo enajsterico večinoma uvrstil staroselce, v nadaljevanju pa je priložnost ponudil tudi nekaterim morebitnim okrepitvam, je zadovoljen s prvim delom priprav. “Čeprav smo začeli malce kasneje kot večina klubov, nismo v zamudi, saj je časa še dovolj. Med zimskim premorom smo reševali določene zadeve in sedaj stopamo v novo zgodbo, v kateri sami odločamo o vsem. Jeseni smo vsem igralcem ponudili priložnost in nekateri so jo izkoristili, drugim pa smo se zahvalili za sodelovanje. Pomembno je, da je vzdušje dobro ter da v klubu vladajo zdravi odnosi. O rezultatskih ciljih je še prezgodaj govoriti, a smo optimisti,” je pojasnil Badžim. Panagiotis Papadopoulos, Dino Škvorc, Tin Karamatić, Sven Dodlek, Emir Dautović, David Nazim, Vinko Cerovac, Mihovil Klapan, Rok Kidrič in Marko Matić so že zapustili vrste zadnjeuvrščenega moštva slovenskega prvenstva, ki bo v Medulinu preživela enajst dni.

Badžim poudarja, da bo potreboval še nekaj časa za sestavo igralskega mozaika: “Pričakujem še štiri okrepitve. Skušali bomo igrati bolj napadalno kot jeseni. Psihično smo močni in smo na našem prostoru pravi fenomen, saj smo prebrodili številne težave. Posebna tema je tudi igranje tekem v Dravogradu, kjer smo prebudili nogometni duh. Bili smo izjemno sprejeti in Korošcem se lahko le zahvalimo za vse. Seveda nam je žal, da ne igramo na domačem bojnem polju, saj bi potem najbrž imeli bistveno več točk. Še vedno se imamo za Ankarančane in ljudje sprašujejo, kdaj se bomo vrnili domov. Istra si zasluži prvoligaša.”

Na prvi tekmi turnirja proti Zrinjskemu (1:3) je Ankaran tekmo začel v naslednji postavi: Bužan, Mate, Pahor, Badžim, Nkama, Burkič, Delgado, Vodeb, Meledje, Smiljanić, Bordon. Kasneje so igrali še: Ding, Humar, Zemljak, Šolaja, Matošević, Alessandria. Jutri ob 11. uri čaka Ankarančane zagrebška Lokomotiva, v nedeljo ob isti uri pa Cibalia iz Vinkovcev.

Tekmo proti Zrinjskemu si je ogledal tudi predsednik Sebastjan Dvojmoč, ki je potrdil, da bo njegovo moštvo še naprej domovalo na Koroškem: “Pogodba je podpisana do konca sezone in za zdaj ne kaže, da bi se kaj lahko spremenilo. Seveda bi raje igrali v Kopru, vendar boste morali vprašati koga drugega, zakaj ne smemo.”

Dvojmoč je razkril tudi, zakaj je prišlo do številčnega kadrovskega osipa v slačilnici: “Prekinili smo pogodbe z desetimi igralci, saj smo bili nezadovoljni z njihovim delom in odnosom do kluba. Imamo zdravo jedro moštva, ki ga trenutno sestavlja 19 igralcev, v spomladanski del sezone pa nameravamo kreniti z 22 igralci. Finančno stanje je stabilno, izplačali smo del plač za nazaj, tako da imamo kar nekaj razlogov za dobro voljo. Kljub nekaterim govoricam nimamo športnega direktorja, imamo pa novega direktorja. Ta je že aktiven, njegovo ime pa bomo razkrili, ko bomo pogodbo podpisali.”

10 igralcev je zapustilo NK Ankaran.

Po naših podatkih naj bi bil direktor kluba Sead Karaselimović, ki je že del ankaranske druščine v Medulinu. V nogometu je že opravljal številne funkcije. Menedžer iz Banjaluke je pred leti skušal z ameriškim poslovnežem Michaelom Gloverjem prevzeti splitski Hajduk, a se jima namera ni posrečila. Nato je omenjena dvojica junija 2015 zasedla vodilna položaja pri Istri iz Pulja, kjer ni prišlo do realizacije visokoletečih napovedi. Klub je trenutno v hudih finančnih škripcih in veliko vprašanje je, če bo spomladi sploh še igral v prvi hrvaški ligi.


Najbolj brano