V poslovni ligi zmagala Luka

Pred nami je najbolj pestro obdobje rekreativnih turnirjev v malem nogometu na prostem. V zadnjih dneh so odigrali štiri turnirje, tudi poslovno ligo Koper, v kateri je slavilo moštvo Luke Koper. Konec tedna napovedujejo dve tekmovanji na asfaltu in eno na travi.

V Vrhpolju (na fotografiji)  so med kar 24 ekipami zmagali 
Fantički. Foto: Igor Mušič
V Vrhpolju (na fotografiji) so med kar 24 ekipami zmagali Fantički. Foto: Igor Mušič

V Dekanih so sklenili redni del sezone v poslovni ligi Koper. Med devetimi ekipami je prvo mesto osvojila Luka Koper s sedmimi zmagami in remijem ter z 22 točkami. Drugo je bilo ŠD Lama Titus Dekani (19), tretja TPG Logistika (13) in četrta skupna ekipa Fersped & VV Logt (11). Ta štiri moštva bodo septembra zastopala Primorsko na državnem finalu poslovnih lig Koper, Ljubljana in Štajerska, ki bo v nogometnem centru NZS na Brdu pri Kranju.

Tradicionalni spomladanski turnir trojk je v Vrhpolje pri Vipavi privabil kar 24 ekip iz Vipavske in Soške doline. Na koncu so pokal dvignili Fantički iz Podbrda, ki so po kazenskih strelih ugnali Millenium, v svojih vrstah pa so imeli tudi najboljšega igralca tega tekmovanja, Gaja Rosiča. Najboljši strelec je bil Nik Masten iz Milleniuma. V boju za bron je bilo moštvo Tofies boljše od Ajkule. Trojke so tekmovale tudi na Ledinah nad Idrijo, kjer se jih je zbralo 12. Zmagalo je ŠD Otalež, ki je v finalu s 3:2 ugnalo Salkon team. V malem finalu je Žganjekuha z 2:1 premagala Fonex. Posamični nagradi sta osvojila Dane Zajc (naj strelec) in Aljaž Končan (naj igralec).

Pravi futsal z vratarji so videli na Drežniških Ravnah nad Kobaridom. Zbralo se je 18 ekip, izločilni boji med najboljšimi osmimi, kjer ni manjkalo nekdanjih prvoligaških igralcev iz kobariškega in tolminskega kluba, pa so bili izredno izenačeni. Večinoma so odločali kazenski streli. Zmagalo je moštvo Megla, ki je v finalu s 3:1 premagalo Sport Mix. Bron si je priboril Sola Lom. Največ golov je dal Žiga Ivančič (Megla), nagrado za najboljšega igralca je dobil Nejc Kovačič (Sport Mix), največ strelov pa je ubranil Primož Zabreščak (Megla).

Za konec tedna so napovedani trije turnirji. Na dveh bodo imeli delo tudi vratarji. V prevladujoči ponudbi asfalta se bodo nekateri razveselili naravne trave, ki jutri čaka udeležence turnirja v Kamnem pri Kobaridu. Velika moštva na delu pričakujejo še na današnjem desetem futsal turnirju Elita Nagode, ki bo ves dan na igrišču pred ajdovsko osnovno šolo Danila Lokarja.

Ljubitelji trojk bodo danes na svoj račun prišli na tradicionalnem turnirju v Levpi nad Kanalom, Gostitelj je KMN Lutke.


Najbolj brano