V končnico s petega mesta

Rokometaši Kopra so na zadnji tekmi rednega dela prve DRL zmagali v Škofji Loki s 30:28. Z novima točkama so se rumeno-modri utrdili na petem mestu, s katerega bodo tudi odprli ligo za prvaka, v kateri v soboto gostijo Celje.

Pri Mlinotestu je v soboto blestela vratarka Anamarija Klemenčič. Foto: Igor Mušič
Pri Mlinotestu je v soboto blestela vratarka Anamarija Klemenčič. Foto: Igor Mušič

Prva A DRL moški

Urbanscape Loka: Koper 28:30 (15:13)

Dvorana Poden, gledalcev 150, sodnika: Vidic in Leskovec.

Loka: Božnar, Vrbinc 5, Šibanc 2, Gartner 1, Jamnik 10 (2), Jesenko M., Juričan, Bradeško 2, Mali, Jesenčnik, Pipp 4, Bergant 1, Jesenko Al. 1, Bogdanič-Jenko 2, Dobaj, Marinović.

Koper: Haseljjić, Dolenc, Grzentič, Krečič 9, Matijaševič 4, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 5, Sokolič 5, Guček, Zugan 3, Marić, Planinc 1 (1), Bratkovič 3 (2).

Sedemmetrovke: Loka 2 (7), Koper 3 (4). Izključitve: Loka 2, Koper 8 minut.

ŠKOFJA LOKA > Torkov pokalni izpad proti Gorenju pri rokometaših Kopra očitno ni pustil večjih posledic. Kljub temu da so tekmo spet odigrali s precej zdesetkano zasedbo, so vknjižili pomembno zmago. Resda so si Koprčani že pred tedni zagotovili igranje v končnici za prvaka, a ker bodo tja prenesli vse osvojene točke, je bila tekma še kako pomembna. Podobno so razmišljali tudi v taboru gostiteljev.

Ekipi sta uvod tekme odigrali precej izenačeno (v 13. minuti je bilo 8:8). V drugi polovici prvega polčasa so nekaj več želje in odločnosti pokazali Škofjeločani, ki so si v 25. minuti prek Matica Pippa (skupno 4 goli) priigrali vodstvo s 14:10. Prav zadetki s krilnih položajev so bili prava rakova rana koprske obrambe. Od skupno 28 golov so jih polovico prejeli prav s kril, pri čemer jih je Grega Jamnik zabil kar osem (od svojih desetih). Kljub temu da je zaključek prvega polčasa pripadel domačinom, so jim gostje dihali za ovratnik (15:13). Poleg tega, da v obrambnem delu igre rumeno-modri niso pokazali prave agresivnosti, so tudi v napadu precej grešili. To so spremenili v nadaljevanju. Obramba na čelu z Mirzo Haseljićem (obranil je kar tri sedemmetrovke) je bila veliko bolj čvrsta, začel pa je delovati tudi napad. V pičlih šestih minutah drugega polčasa so gostje ujeli Loko (17:17).

Ko so po dolgem času spet povedli, pa vodstva niso več izpustili. Za 19:18 je zadel razpoloženi Grega Krečič, ki se je ustavil pri devetih zadetkih. “Vedeli smo, da bo obračun v dvorani Poden zahteven. Loka je doma vselej trd oreh. Vso tekmo smo se borili in to se nam je v drugem polčasu tudi obrestovalo,” je povedal Krečič. Nekaj drame je bilo še v končnici tekme, a je vse dvome o zmagovalcu s tremi zaporednimi goli razblinil prav Krečič. “Da bo tekma težka, smo vedeli že pred začetkom srečanja. Ne nazadnje imamo v Škofji Loki vselej težave,” se je s Krečičem strinjal Tilen Sokolič. Dodal je še, da sta ti dve točki izredno pomembni za nadaljevanje sezone. “Začeli smo slabo, a na koncu smo uspeli izvleči ti dve pomembni točki. Tako moramo nadaljevati tudi v končnici, še posebej, če si želimo osvojiti četrto ali morda še kakšno mesto više.”

Varovanci Uroša Rapotca so redni del prve DRL končali na petem mestu z vsega točko zaostanka za četrtim Mariborom. ARS

Prva A DRL ženske

Mlinotest : Z'dežele 24:22 (11:10)

Dvorana Police, gledalcev 300, sodnika Backović in Palačković.

Mlinotest: Klemenčič (18 obramb), Bratina, Grmek 1, Krapež 1, Rudman 3, Jurič 1, Fegic 2, Čajko 5, Zelnik 3, Mihelj 1, Svetik 7, Berzelak. Trenerka: Ana Žigon.

Sedemmetrovke - Mlinotest 5:5, Z Dežele 6:4; izključitve - Mlinotest 6 minut, Z Dežele 10 minut.

AJDOVŠČINA > Rokometašice Mlinotesta so kljub odsotnosti kar treh standardnih igralk, poškodovanih Špele Ferfolja, Mirjete Bytyqi in VesneSimić uspele premagati prve zasledovalke na lestvici. S tem so se zanesljivo uvrstile v skupino za razvrstitev od prvega do četrtega mesta, ki bo prvenstvo nadaljevala aprila. Na dvoboju, kjer ni manjkalo trdih prijemov, je bila igralka večera vratarka Mlinotesta, Anamarija Klemenčič, ki je postavila svoj prvoligaški rekord. Zbrala je kar 18 obramb in omogočila nižjim in lažjim soigralkam, ki so se težko prebijale skozi postavljeno celjsko obrambo, hitre prehode v protinapade in serijo lahkih golov. “Vesela sem svojega napredka v tej sezoni, predvsem pa naše zmage na tej dobri tekmi. Mojega rekorda ne bi bilo brez čvrste obrambe soigralk, ki mi je omogočila, da sem se na strele optimalno pripravila. Upam, da bomo v končnici šle še višje. Le Krim je nedosegljiv,” je po svojem večeru kariere povedala Gorenjka na delu v Ajdovščini.

“Glede na pomladitev ekipe pred sezono in na poškodbe smo z uvrstitvijo v končnico za prvaka svoj cilj že presegli. Razbremenjeni lahko upamo, da si bomo priborili tretje mesto in igranje v katerem od evropskih pokalov,” je po tekmi povedala trenerka Ana Žigon.im

Ljubljana : Žurd Koper 28:34 (16:17)

Dvorana Krim, gledalcev 42, sodnika Teršek in Kržan.

Žurd Koper: Zečević, Fidel, Munda 1, Panger 9, Kresal 1, Petrinja 1, Benčina 10, Vatovec 4, Zorko 3, Privšek 1, Teraž 3, Blagojević 1. Trener : Stojan Petrinja.

Sedemmetrovke - Ljubljana 4:4, Žurd Koper 3:3; izključitve - Ljubljana 10 minut, Žurd Koper 12.

LJUBLJANA > Koprčanke, ki se v zadnjem obdobju strmo vzpenjajo v formi, so na gostovanju v prestolnici pričakovano gladko opravile s predzadnjimi Ljubljančankami. Redni del prvenstva so zaključile na šestem mestu - z dobrimi obeti, da bodo v končnici za razvrstitev do petega mesta napredovale še za stopničko. Ljubljančanke so v prvih sedmih minutah drugega polčasa grozile s preobratom, nato pa se je razigrala junakinja večera Tina Benčina, ki je do konca tekme zbrala deset golov in s svojo predstavo po dolgem premoru spomnila na čase, ko je na evropskih tekmah Mlinotesta z dekliškim priimkom Rojc parala tudi mreže tujih ekip. Koprčanke so Ljubljančankam ekspresno pobegnile na pet golov prednosti, do konca tekme pa priborjeno - tudi z velikim prispevkom Valentine Panger - zanesljivo ohranjale in prišle do novih točk. im


Najbolj brano