V Solkanu presenetljiv razplet DP v slalomu na divjih vodah

Slalomisti na divjih vodah so se danes v Solkanu pomerili za naslove državnih prvakov v konkurenci članov, mlajših članov, mladincev in mlajših mladincev. V absolutni konkurenci so prvaki postali kajakašica Eva Terčelj, kajakaš Žan Jakše, kanuistka Alja Kozorog in kanuist Anže Berčič.

Eva Terčelj Foto: Stanko Gruden
Eva Terčelj Foto: Stanko Gruden

SOLKAN > Medtem ko slalomska proga v Tacnu doživlja popolno renovacijo znamenite zapornice, so se slalomisti na divjih vodah danes v Solkanu pomerili za naslove državnih prvakov. Sprva bi morala Soča gostiti le člansko prvenstvo in DP za mlajše člane, a so se danes na tekmi preizkusili tudi mladinci in mlajši mladinci, saj je zaradi slabega vremena odpadlo njihovo predvideno državno prvenstvo.

V absolutni konkurenci kajakašic je zmagala Eva Terčelj pred Evo Alino Hočevar in Ajdo Novak. Hočevarjevi sta z drugim časom tako pripadla še naslova državne prvakinje med mlajšimi članicami in mladinkami.

V konkurenci do 23 let in med mladinkami je bila druga Zala Zanoškar, tretja pa Sara Belingar. Slednja je slavila med mlajšimi mladinkami, kjer je bila druga Helena Domajnko, tretja pa Naja Pinterič.

Med kajakaši si je naslov državnega prvaka priveslal Žan Jakše, ki je tako osvojil tudi naslov med mlajšimi člani. Drugi je bil Peter Kauzer, tretji pa Niko Testen, sicer drugi med mlajšimi člani.

V konkurenci do 23 let se je na zmagovalne stopničke uvrstil še Tine Kancler. Med mladinci so se na zmagovalne stopničke uvrstili Ulan Valant, Erazem Šavli in Jan Ločnikar. Kolajne v konkurenci mlajših mladincev so si priveslali Jan Ločnikar, Urban Gajšek in Aljaž Marolt.

Med kanuistkami je naslov državne prvakinje pripadel Alji Kozorog, druga je bila Hočevarjeva, tretja pa Lea Novak. Iste tekmovalke so bile najboljše tudi med mlajšimi članicami, med mladinkami pa je bila najboljša Hočevarjeva, druga je bila Asja Jug, tretja pa Naja Pinterič. Med mlajšimi mladinkami je zmagala Asja Jug, pred Najo Pinterič in Saro Globokar.

Najhitrejši med kanuisti je bil Anže Berčič, do srebrne kolajne je priveslal Luka Božič, do bronaste pa Benjamin Savšek. Med mlajšimi člani je bil najboljši Nejc Polenčič, drugi je bil Klemen Vidmar, tretji pa Urh Turnšek.

Državni prvak v mladinski konkurenci je po pričakovanjih postal svetovni mladinski prvak Polenčič, drugi je bil Juš Javornik, tretji pa Martin Gale. Med mlajšimi mladinci je bil najboljši Martin Gale, drugo mesto si je priveslal Vid Polenčič, tretje pa Domen Bregar.

Tekmovalci so se pomerili tudi v ekipnih preizkušnjah. V članski konkurenci kajakašev je bila najboljša ekipa Tacna, drugi so bili kajakaši Soških elektrarn, tretji pa predstavniki Kajak kanu kluba Ljubljana. Med članicami v kajaku so bile najboljše tekmovalke KKK Ljubljane, drugo so bile predstavnice Tacna, tretje pa kajakašice Soških elektrarn.

Med člani so v kanuju slavili predstavniki prve ekipe KK Soške elektrarne, drugi so bili člani KKK Tacen, tretji pa člani druge ekipe KK Soške elektrarne. Najboljši v mladinski kajakaški ekipni tekmi so bili člani KK Soške elektrarne, drugi so bili člani KKK Tacen, tretji pa KKK Ljubljana. Med kajakašicami v mladinski konkurenci so zmagale članice KK Soške elektrarne, pred ekipama KK Simon in KKK Tacen.


Najbolj brano