Tudi dekleta in študentje

Sezona dvoranskega nogometnega dogajanja na Primorskem je na vrhuncu, saj so v minulih dneh igrali v šestih ligah, tekmovala pa so tudi dekleta. Konec tedna se bodo v Postojni borili še študentje.

Zmagovalec bistriške zimske lige je moštvo Tom-Tech. Foto: Simon Maljevac
Zmagovalec bistriške zimske lige je moštvo Tom-Tech. Foto: Simon Maljevac

Med nižjeligaškimi tekmovanji so boje že sklenili v zimski futsal ligi v Ilirski Bistrici. V konkurenci 12 ekip je zmagalo bistriško moštvo Tom-Tech, ki je v finalu s 5:3 premagalo postojnski Cafe Capuccino. Prvaki so sestavili moštvo z znanimi imeni iz zahtevnejših tekmovanj, kot so Đoša Lazarević, Borut Brozina, Tadej Tomažič in Igor Marinac. Tretje mesto sta si razdelila Dt Avto in Harambe pr Špjehi. Najboljši strelec je bil Patrik Ujčič (Harambe pr Špjehi).

V drugi državni ligi je ajdovski Kix v Logatcu zapravil priložnost za zmago. Primorci so z goloma Vladana Kocića, Steva Ignjatovića in Andreja Vancete vodili do sredine drugega polčasa. Štiri minute pred koncem so na hitro dobili dva gola in izgubili s 3:4. Kix ostaja četrti.

V tretji ligi, kjer igrajo ekipe iz Istre, po desetem krogu na vrhu ni sprememb. Vodi Futsal Up, za njim pa se bije trd boj za drugo mesto. A.S.C.I. je na derbiju premagal Kurjerca bar in zasedel drugo mesto, poraženec pa je padel celo na četrto mesto. Tretji je Black & White,

V članski ligi Dobravlje so odigrali osmi (predzadnji) krog, naslov prvaka pa je dosegljiv še štirim ekipam. Najbolje kaže moštvu Transport Makovec-Bar Štrukelj.

V ligi obalnih veteranov je v boju za prvaka še vedno prvi favorit Rex Regnum, tik za njim pa je velika gneča.

Po osmem krogu veteranske lige v Šempetru ostaja v vodstvu Dornberk pred Okrepčevalnico Žbogar in domačini.

V dvorani OŠ Dobravlje pri Ajdovščini je pod okriljem NZS potekal še regijski turnir deklet U-13. Med sedmimi ekipami so zmagala dekleta iz Trebnjega. Primorsko je s tretjim mestom najbolje zastopal Gažon.

Konec tedna se bo dogajanje v dvoranah - ob naštetih ligah - bogatejše še za drugi futsal turnir Postojna. Turnir za petčlanske ekipe bo v soboto, s pričetkom ob 10. uri, v dvorani ŠC Postojna. Prijaviti se je mogoče še v četrtek. Informacije: Mario (tel. 070/509-993) in e-pošta mariomrsic55555@gmail.com.


Najbolj brano