Trojke za visoko razliko

Presenečenje kroga je pripravil Helios, ki je doma premagal Krko - ta je izgubila drugič zapored. Sixt Primorska je slavila še četrtič zapored in se utrdila tik pod vrhom lige za prvaka.

Mirko Mulalić (z žogo) je bil tokrat najbolje razpoložen strelec 
koprske ekipe.  Foto: ABA/Ivica Veselinov
Mirko Mulalić (z žogo) je bil tokrat najbolje razpoložen strelec koprske ekipe.  Foto: ABA/Ivica Veselinov

Primorska je petič v tej sezoni premagala Šenčur. V državnem prvenstvu je dobila vse štiri tekme, slavila je tudi v finalu pokala.

Košarkarji koprske ekipe so levji delež na poti k zmagi napravili v drugem polčasu, ki so ga dobili s kar 22 točkami razlike (56:34). Že v uvodu tekme so s treMi trojkami Nebojše Joksimovića prešli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Na vsak poskus preobrata gorenjskega moštva so imeli gostje odgovor, v sklepnih minutah zadnje četrtine pa je vodstvo naraslo tudi na 20 in več točk.

Šenčur Cgd : Sixt Primorska 74:97

Športna dvorana, gledalcev 120 sodniki: Vučković (Maribor), Savić (Ljubljana), Pohleven (Maribor); četrtine - 13:25, 27:18, 18:28, 16:26. Šenčur Gorenjska gradbena družba: Novak 2, D. Murić 19 (4:2), Rizvić 14 (4:2), Martinčič 9, Pavić 9 (5:3), Blair 4 (2:2), J. Rebec 8 (1:1), Koljević 9 (2:2). Trener: Rade Mijanović. Sixt Primorska: M. Rebec 18 (3:2), Ferme 10 (1:0), Čakarun 16 (4:2), Joksimović 11, Mulalić 18, Kosi 2, Hodžić 8 (1:1), Vujasinović 5, King 6, Glas 3. Trener: Jurica Golemac.

Osebne napake: Šenčur Ggd 17, Sixt Primorska 20; prosti meti: Šenčur Ggd 18:12, Sixt Primorska 9:5; trojke: Šenčur Ggd, Sixt Primorska 25:16 (Mulalić, Rebec po 4, Joksimović 3, Ferme 2, Hodžić, Vujasinović, Glas po 1); skok: Šenčur 30, Primorska 40.

Sixt Primorska si je visoko zmago priigrala predvsem po zaslugi izjemnega meta iz igre. Za dve točki so tigri metali 63-odstotno (35:22), za tri točke pa kar 64-odstotno (25:16).

S po 18 točkami sta bila najboljša strelca Matic Rebec in Mirko Mulalić. Oba sta zadela po štiri mete za tri točke. Dvomestni so bili še Marijan Čakarun (16), ki je bil le skok oddaljen od dvojnega dvojčka, Nebojša Joksimović (11) in Tadej Ferme (10). Shawn King je v statistiko vpisal kar 12 skokov.

Prvič po več kot mesecu dni pa je zaigral Jan Kosi in v 17 minutah dosegel dve točki ter zbral dva skoka. Med strelce se je v zadnjih sekundah tekme s trojko vpisal tudi Gregor Glas, ki je minuli konec tedna z ekipo Koš Primorske postal državni prvak med kadeti. Prvi strelec tekme je bil sicer domačin Dino Murić z 19 točkami (met 21:8, 9 skokov).

“Zaslužena zmaga gostov. Bili smo preslabi pri branjenju meta z razdalje, saj smo Primorski dopustili kar šestnajst trojk, čeprav so bili nekateri zadeti meti kar mala mojstrovina. V napadu nismo bili samozavestni pri odprtih metih. To sta tudi glavni zadevi, ki ju moramo popraviti pred nadaljevanjem lige za prvaka,” je povedal trener domačega moštva Rade Mijanović. “Čestitam fantom za osredotočeno igro in pravo energijo. Steklo nam je v napadu, kar se je na koncu odrazilo v visoki razliki. Tekma ni bila lahka, kot to kaže rezultat. Časa ni veliko, zato se moramo hitro pripraviti na naslednjo tekmo,” je povedal trener Primorske Jurica Golemac.

Naslednji dvoboj bo zagotovo zelo zanimiv, saj v soboto v Koper prihaja Helios. NR, RM


Najbolj brano