Teniška zmaga Bronxa

V prvi državni ligi dvoranskega nogometa je Bronx s teniških 6:1 na Škofijah odpihnil Vrhničane in ostaja najboljša primorska ekipa. Kobariški Oplast se je moral tokrat zadovoljiti s točko.

 Nik Zajc (Bronx, v rumeni opravi) si z Matejem Fiderškom 
(Maribor) deli prvo mesto v razvrstitvi strelcev slovenskega 
prvenstva. Foto: Igor Mušič
Nik Zajc (Bronx, v rumeni opravi) si z Matejem Fiderškom (Maribor) deli prvo mesto v razvrstitvi strelcev slovenskega prvenstva. Foto: Igor Mušič

ŠKOFIJE, SEVNICA > Tudi po desetem krogu moštva z vrha lestvice niso dovolila presenečenj. Prvi ostaja Maribor, tesno mu sledi državni prvak Dobovec s tolminskim nogometašem Kristjanom Čujcem, ki bo v petek v četrtfinalu slovenskega pokala gostoval v Kobaridu. Tretja je Litija, za katero je v mrežo Ivančne Gorice dva strela poslal kobariški nogometaš Borut Ručna.

Najboljše primorsko moštvo ostaja škofijski Bronx na šestem mestu. Navijači fantov iz Istre so prezgodaj obupali. V dvorani Burja se jih je zbralo le 60, nogometaši pa so se jim oddolžili s kar šestimi zadetki v mreži favorita, vrhniškega Silika, ki je ostal četrti. Že v petek bodo Notranjci spet na Škofijah - na tekmi četrtfinala slovenskega pokala.

Igralec tekme je bil tokrat član Bronxa Nik Zajc, ki je mrežo Silika zatresel kar štirikrat. V razvrstitvi najboljših strelcev prve lige je s skupno 21 zadetki ujel Mariborčana Mateja Fiderška. Pot do uspeha sta sicer začela tlakovati izvrstni domači vratar Alen Mordej, ki je ustavil začetni nalet gostov, in spretni Jan Palčič, ki je hitro dosegel vodilni gol za domače. Vrhničani so morali vse moči usmeriti v napad, Primorci pa so po njihovih napakah nizali zadetke v protinapadih. V začetku drugega polčasa jim je delo olajšal še gost Alan Muratagić, ki je dobil rdeči karton.

Kobariški Oplast je gostoval v Sevnici, kjer se trudijo, da ne bi zdrsnili v območje boja za obstanek. S Primorci so domačini imeli še pet minut pred koncem tekme v nogah celo zmago. Ekipi sta se osredotočili na obrambo in čakali na napake tekmeca. Oplastu se je precej poznalo, da je zaradi kazni počival kapetan in najboljši strelec Jaka Sovdat. Prvi so napako dočakali Posavci in povedli. Potem so mreže mirovale, odločitev pa je padla v končnici, ko je gol za remi kobariških fantov prispeval Aljaž Laharnar.


Najbolj brano