Teklo jih je več kot sto

Primorski pokal v gorskem teku se je v nedeljo ustavil na Cerkljanskem. Na Bevkov vrh sta najhitreje pritekla Gorenjec Uroš Rozman in članica Nanosa Klementina Lemut.

Najboljši v Jaznah, zmagala sta Klementina Lemut (v zelenem)  in  
Uroš Rozman  (v modrem). Foto: Zoran Pirin
Najboljši v Jaznah, zmagala sta Klementina Lemut (v zelenem) in Uroš Rozman (v modrem). Foto: Zoran Pirin

JAZNE > Društvo za oživitev podeželja iz Jazen na Cerkljanskem je že trinajstič priredilo gorski tek na 1051 metrov visoki Bevkov vrh, kamor je privabilo 105 tekačev s Primorske, Gorenjske in bližnjih krajev Italije. Po šestih kilometrih s 485 višinskimi metri klanca in s 160 višinskimi metri spusta je na cilj prvi prišel maratonski in gorski tekač AD Olimpik iz Krope Uroš Rozman, ki je s progo opravil v dobrih 28 minutah (28,09). Drugo mesto je v trdem boju z zasledovalcem, Italijanom Giorgiom Turelom (29,48) osvojil veteran Nanosa iz Podnanosa Simon Strnad (29,39).

Ženski tek je dobila članica Nanosa Klementina Lemut. Dobrih 31 minut (31,43) je bilo nedosegljivih za večino moških. Na drugem in tretjem mestu sta se zvrstili tekačici šmarnogorske naveze Varineja Drašler (32,12) in Ana Vrečar (33,07).

Po šestih kilometrih s 485 višinskimi metri klanca in s 160 višinskimi metri spusta je na cilj prvi prišel maratonski in gorski tekač AD Olimpik iz Krope Uroš Rozman, ki je s progo opravil v dobrih 28 minutah

Mlajši dečki in deklice so tekli na 1,2 kilometra dolgi progi. Najhitrejša sta bila Tolminca Luka Močnik (6,32) in Anuška Gruden (Posočje, 7,14).

Primorski gorski pokal se bo nadaljeval 3. avgusta z osmim šmarskim tekom. Udeležence čaka 7,7 kilometra dolga proga s po 275 višinskimi metri vzpona in spusta. Start bo ob 18.30 v Šmarjah pri Sežani, tekmo pa organizira tamkajšnja vaška skupnost. Prijave in informacije: Stojan Rodica, tel. 041/ 405-641.


Najbolj brano