Tek in kolesarjenje na Široko

V Posočju se vrstijo rekreativna tekmovanja. Po skokih, tekih, lokostrelstvu in odbojki v Kanalu bo že jutri živahno na Mostu na Soči, kjer bosta na vrsti dve kolesarski in tekaška preizkušnja.

Na 15. Capkovem memorialu so bili najboljši kanalski odbojkarji. Foto: Igor Mušič
Na 15. Capkovem memorialu so bili najboljši kanalski odbojkarji. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > V Kanalu so minuli konec tedna znamenite skoke z mosta - reportažo smo objavili v včerajšnji števili PN - spremljale še tri športne prireditve. Prvi so začeli odbojkarji na mivki. ŠK Vienpi je na igriščih pri osnovni šoli priredil že 15. Capkov memorial. Zbralo se je osem članskih ekip. Največ sta pokazala domačina Aleks Kovačič (Salonit) in Maj Nanut (Gen-I Volley). Drugo mesto je osvojil par Blaž Marušič (Gen-I Volley)-Uroš Erpič (Krka). Bron sta osvojila mladca domačega Salonita Jakob Blažič in Primož Jeklin, ki sta presenetljivo ugnala še vedno dobro pripravljena veterana in nekdanja članska reprezentanta (tudi stara znanca Kanala) Tomija Šmuca in Jerneja Potočnika.

Okoljsko kulturno in športno društvo Ozon je v parku Pečno, ki je znan predvsem po sprehajalnih in kolesarskih poteh, pripravilo dan lokostrelstva, ki bo postal tradicionalen, park pa sicer ponuja zaveten prostor za stalno nameščanje tarč. Udeleženci so svoje sposobnosti najprej preverili in izpopolnili pod vodstvom vaditeljev LK Gorica, po tem pa je bila na vrsti tekma na desetmetrski razdalji. Pomerilo se je po devet moških in žensk. V ženski konkurenci je bila prva Vita Vidič iz Morskega, druga Meta Kogoj iz Ajbe, tretja pa domačinka Lijana Jurečič. Med moškimi so vrh zasedli Kanalci. Slavil je Primož Kožuh, pred Bojanom Peršetom in Sergejem Šuligojem.

V nedeljo sta Turistično društvo Kanal in domači športni navdušenec Blaž Valentinčič pripravila peti Kanalski krog. Na 8,5 km dolgi progi po mestnih ulicah in bližnjih klancih je tekmovalo 26 tekačev. Zmagal je Denis Štenkler (PD Podbrdo), ki je v cilj pritekel po dobrih 32 minutah (32,29). Drugo mesto je osvojil Marko Abram iz Hudajužne (33,05), bron pa si je priboril Andrej Kutin (ŠD Boka, 33,20). V ženski konkurenci je slavila Britanka Natalija Wolny pred Davorino Šuligoj in Marijo Levpušček iz Levpe.

Že jutri, 15. avgusta, bodo imeli športni dan na Mostu na Soči, kjer ŠKTD Lom prireja tri dogodke, na katere se lahko prijavite še na startnih mestih od 8. do 9. ure. Že 17. vzpona na skoraj 800 metrov visok vrh Široko se bo mogoče lotiti na tri načine. Ob 9.30 bodo z železniške postaje na 26-kilometrsko progo, kjer časov ne bodo merili, startali cestni kolesarji, ki bodo pred Širokim prevozili še del Čepovanske doline in Banjške planote. Ob 9.55 bo z mosta čez Idrijco na Mostu na Soči organiziran prevoz za start otroških tekov pod Širokim.

Ob 10.30 bodo z mosta čez Idrijco proti Širokemu startali gorski kolesarji. Tako kot odrasle tekače jih čaka 4700 metrov klanca s 600 metri višinske razlike. Članski gorski tek za primorski pokal se bo zmosta čez Idrijco začel ob 10.40.


Najbolj brano