Strelska enačba

Niz primorskih drugoligaških derbijev se ta vikend nadaljuje v Sežani. Jutri se bodo v 8. krogu pomerili nogometaši Cherrybox24 Tabora in Brd.

Sežanci (v rdeče-črnih dresih) bodo zadnjo zmago v Biljah jutri 
poskušali nadgraditi doma proti Bricem. Foto: Leo Caharija
Sežanci (v rdeče-črnih dresih) bodo zadnjo zmago v Biljah jutri poskušali nadgraditi doma proti Bricem. Foto: Leo Caharija

SEŽANA > Tako Kraševci kot Brici potrebujejo točke. Gostitelji želijo nadaljevati pozitiven niz in se povsem približati vrhu lestvice, ekipa iz Vipolž pa bi se rada znebila dna lestvice. Kazalci govorijo v prid Sežancem, ki so v sredo v uvodnem krogu pokala MNZ Koper z rezervno postavo opravili dober strelski trening proti članu primorske lige NŠ Ankaran. Trener Andrej Razdrh je privoščil počitek Papi Kebeju, ki hrani strelske naboje za prvenstvene obračune. Sežanci so na zadnjih dveh ligaških tekmah zabili osem golov, kolikor so jih Brici prejeli. Skupna statistika je za goste še manj obetavna. Na zadnjih treh prvenstvenih dvobojih so jim tekmeci zabili ducat zadetkov.

Vprašanje je torej, ali in koliko časa bodo gostje ob narekovanju ritma Sežancev ohranili zbranost in zdržali brez očitnih napak, ki so jih stale tudi prvega gola na pokalnem obračunu z Gorico. Splošen vtis v sredo sicer ni bil slab, a ne bo pomagal pri izboljšanju točkovnega izkupička. Trener Domen Beršnjak je lahko zadovoljen, da je ekipa še živa(hna), poenotenju razrahljanih vrst pa so namenjena tudi klubska sporočila za javnost.

Preostali trije primorski predstavniki si seveda prav tako želijo odebeliti točkovni izkupiček. Potrebujejo ga predvsem Biljenci. Danes bodo gostili okrepljeno Rogaško, ki po domači zaušnici z Dravo pridno zbira točke. Predvidoma razmočeno igrišče V Dolinci pa utegne dati obračunu novo razsežnost. V Postojno bo danes prišla Ilirija, ki v gosteh zanimivo še ni osvojila niti točke, zato pa je doma v zadnjem krogu premagala Ptujčane kot ene glavnih kandidatov za napredovanje. Dekančani bodo jutri v Beltincih poskušali nadgraditi zmago iz sedmega kroga in tako ujeti priključek s sredino lestvice.


Najbolj brano