Sreča je bila na novogoriški strani

Nogometaši Gorice so srečno in spretno zmagali na uvodni tekmi 34. prvoligaškega kroga. V Velenju so z 1:0 ugnali velenjski Rudar. Jutri bo na sporedu dvoboj za vrh med Mariborom in Olimpijo.

Nogometaši Gorice so se po dveh porazih v  Velenju spet razveselili 
zmage. Foto: Jurij Kodrun / ND Gorica
Nogometaši Gorice so se po dveh porazih v Velenju spet razveselili zmage. Foto: Jurij Kodrun / ND Gorica

VELENJE > Očitno pa bo tudi v boju za četrto mesto, ki utegne prinesti evropsko vozovnico, v zadnjih dveh krogih še zanimivo. Novogoričani si z zmago niso bistveno izboljšali izhodišč, so pa zagrenili življenje Velenjčanom, ki lahko obžalujejo današnji razplet. Rudar ima zdaj tri točke naskoka pred Gorico in Celjani, ki se bodo v nedeljo v novogoriškem športnem parku pomerili z Ankaranom.

Dvoboj v Velenju je ponudil dva različna obraza. V prvem delu sta bila tekmeca dokaj izenačena. Gostitelji so imeli več žogo v svoji posesti, a prva prava priložnost na tekmi se je ponudila Novogoričanom. Andrija Filipović, ki je svoj edini prvenstveni gol v letošnji sezoni dosegel jeseni prav proti Rudarju v novogoriškem športnem parku, bi kaj lahko knape še enkrat zavil v črno. Z izdatno pomočjo sreče, ki je v nadaljevanju večkrat poljubila Novogoričane, je vratar Marko Pridigar žogo preusmeril v kot. So pa gostje po nekaj nenatančnih poskusih Velenjčanov dosegli želeno v 35. minuti. Osuji Amarachi je izigral Jako Bijola in izsilil enajstmetrovko, ki jo je v zadetek pretvoril Uroš Celcer za novogoriško vodstvo ob polčasu.

Rudar : Gorica 0:1 (0:1)

Stadion ob jezeru, gledalcev 250 sodnik Glažar (Ptuj). Strelec - 0:1 Celcer (36, 11 m).

Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Čoralić (od 77. Tučić), Bolha (od 53. Novak), Bijol, Radić, Trifković, Parfitt-Williams (od 72. Črnčič), Šehić. Trener: Marjan Pušnik.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc, Grudina, Tešija (od 75. Škarabot), Osuji, Marinič (od 85. Humar), Filipović (od 79. Gulič). Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni karton - Novak; Tešija.

V nadaljevanju se mreži nista več zatresli, čeprav je gol dobršen del drugega polčasa visel v zraku. Novogoričani so se v podrejeni vlogi reševali, kakor so vedeli in znali. Spet je bil v glavni vlogi Grega Sorčan, ki je ubranil vrsto nevarnih strelov. Kar ni, je zaustavil okvir novogoriških vrat. Velenjčanom je sreča ob strelih Dominika Radića in Edina Šehića dvakrat obrnila hrbet. Gostitelji so pritiskali in streljali z vseh položajev, Novogoričani so se krčevito branili in naposled ubranili. Na podoben način, kot so v Ljubljani osvojili točko proti Olimpiji, so v Velenju proti Rudarju iztržili vse tri, Potrjevali jih bodo v sredo v primorskem obračunu z Ankarančani.


Najbolj brano