Spet vsi aktivni

Po prazničnem premoru so ljubitelji dvoranskega nogometa spet aktivni v vseh nižjih ligah, ki smo jih spremljali jeseni. V drugi državni ligi je ajdovski Kix ohranil tretje mesto.

Ob nedeljah je znova živahno tudi v članski ligi Dobravlje. Foto: Igor Mušič
Ob nedeljah je znova živahno tudi v članski ligi Dobravlje. Foto: Igor Mušič

Nogometaši ajdovskega Kixa so v 12. krogu druge državne lige v boju z zasavskimi Mlinšami najprej zapravili vodstvo, v končnici tekme pa še remi. Mlinše so slavile s 5:4. Kljub temu so Primorci na tretjem mestu ohranili minimalno prednost pred tem najbližjim zasledovalcem. Ajdovci so z zadetkoma Mateja Korena in Matjaža Trkmana prešli v vodstvo, na odmor pa so odšli z neodločenim izidom. V nadaljevanju so sicer pobudo prevzeli domačini, a sta njihov nalet presekala avtogol in za tem še natančen strel Luke Bajca. Kix je spet povedel in zdržal do 32. minute, ko so Mlinše izenačile. Za osvojitev točke je bila ob jalovosti primorskega napada preostalih osem minut predolga doba, da bi ajdovska obramba zdržala. Tekmec je štiri minute pred koncem zadel za zmago.

V tretji ligi, v kateri tekmujejo moštva iz Istre, je po šestem krogu na vrhu vse po starem. Najvišji mesti še vedno zasedata Futsal Up in Kurjerca bar, ki sta odigrala derbi kroga, v katerem se Futsal up ni pustil presenetiti.

Po petem krogu članske lige Dobravlje ostaja boj za najvišja mesta zelo izenačen. Razlika med prvo in šesto ekipo znaša le štiri točke. Najbolj razpoloženi so bili strelci ekipe Transport Makovec-Bar Štrukelj, ki so moštvu FC Borelas nasuli kar deset golov, kar je najvišji rezultat dosedanjega dela prvenstva. Prvi favorit prvenstva, Fatamorgana, je po spodrsljaju v minulem krogu stvari spet postavila na mesto in se vrnila na čelo lestvice.

V liga obalnih veteranov so odigrali že deseti krog, po katerem je Rex Regnum z zmago nad Šmarjami ubranil vodstvo. Santa Lucija je z drugega mesta zrinila Circolo.

Jesenski prvak veteranske lige Šempeter, Dornberk, je spomladanski del prvenstva začel z remijem s prvim jesenskim zasledovalcem - Okrepčevalnico Žbogar. Obe ekipi ostajata na prvem in drugem mestu.


Najbolj brano