Slovenija v skupini skupaj z aktualnimi prvaki

Rusija, Finska, Makedonija, Turčija, Belorusija in Makedonija. To so tekmeci slovenskih odbojkarjev v skupinskem delu evropskega prvenstva, ki ga bo od 12. do 29. septembra gostila tudi Slovenija. Odprto pa še ostaja vprašanje, kdo bo vodil reprezentanco na prvenstvu stare celine.

Slovenski odbojkarji so dobili tekmece, ki jih bodo gostili v 
Stožicah. Foto: Igor Mušič
Slovenski odbojkarji so dobili tekmece, ki jih bodo gostili v Stožicah. Foto: Igor Mušič

BRUSELJ > Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki je bil prisoten na žrebu v Bruslju, je bil spet dvoumen na temo, kdo bo vodil reprezentanco, potem ko naj bi bil Slobodan Kovač že lep čas na izhodnih vratih. “Slovenija ima selektorja, je pa vprašanje, koliko časa ga bo še imela. V kratkem bo znanega več,” je na povedal Ropret.

Očitno v odbojkarski zvezi še iščejo ustrezno rešitev, potem ko je srbski trener vodil slovenske odbojkarje na zadnjih dveh velikih tekmovanjih. Na evropskem prvenstvu pred dvema letoma so jih v četrtfinalu zaustavili kasnejši zmagovalci Rusi, s katerimi se je Slovenija pomerila tudi v skupinskem delu. Branilci naslova bodo tekmeci Slovenije tudi v Stožicah, ki bodo gostile skupino C.

Rusi so papirnati favoriti skupine, Slovenija pa lahko utemeljeno pogleduje vsaj proti drugemu mestu. Napredovanje v osmino finala, kamor vodijo prva štiri mesta v skupini, ne bi smelo biti vprašljivo. “Mislim, da je skupina atraktivna, tudi zaradi Rusov. Oni in mi smo favoriti skupine, Finska in Turčija so tisti drugi razred, Makedonija in Belorusija sta nekoliko slabši reprezentanci, a ju vseeno ne bomo smeli podcenjevati. Kar zadeva morebitnih tekmecev v skupini A, s katero se križamo, pa lahko rečem le, da če hočeš na vrh, moraš premagati tudi kakšnega od evropskih velikanov. Na tovrstnih tekmovanjih ni lahkih nasprotnikov,” je povedal Sebastjan Škorc, sicer Kovačev pomočnik na zadnjem svetovnem prvenstvu in se pri tem ozrl tudi na morebitne tekmece v izločilnih bojih.

Slovenska skupina se bo križala s skupino A, kjer izstopajo tri reprezentance: Francija, Italija in Bolgarija. V skupini pa so še Portugalska, Grčija in Romunija. V skupini B so Belgija, Srbija, Nemčija, Slovaška, Španija in Avstrija. V skupini D pa Nizozemska, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina in Črna gora.


Najbolj brano