Slavje Tomaža in Dornberka

Tekmovanja v nižjih rekreativnih ligah dvoranskega nogometa se iztekajo. Končani sta druga državna liga in liga veteranov v Šempetru. Prvaka sta štajersko moštvo Tomaž in Dornberk. Na Škofijah se jutri izteka prijavni rok za pomladansko ligo za igralce, starejše od 45 let.

Dornberk, zmagovalec veteranske lige v Šempetru. Foto: Tjaš Milanič
Dornberk, zmagovalec veteranske lige v Šempetru. Foto: Tjaš Milanič

Končano je prvenstvo v drugi državni ligi. Zmagovalna ekipa Tomaž ŠIC bar si je pridobila pravico do neposrednega vstopa v prvo ligo. Drugo mesto je zasedel Ptuj, ki bo za vstop med elito igral kvalifikacije z devetim prvoligašem - Ivančno Gorico. Edini primorski drugoligaš, ajdovski Kix, je sezono končal na četrtem mestu. Za slovo je pred 40 domačimi gledalci kljub težavam v drugem polčasu le ugnal najslabšo ekipo v tekmovanju, štajerski Kebelj. Začetno vodstvo dveh golov bi Primorci v drugem polčasu skoraj zapravili. Gostje so se že veselili točke, ko je v zadnjih sekundah Matej Koren le poskrbel, da je zmaga ostala doma.

V Športnem centru Hit v Šempetru se je končala tradicionalna veteranska liga v dvoranskem nogometu, kjer so tekmovala moštva z Goriške. Že krog pred koncem je bilo jasno, da je prvak ekipa Dornberka, ki si je v zadnji prvenstveni tekmi z ekipo AKK Šempeter dovolila edini poraz. Drugo mesto je osvojila Okrepčevalnica Žbogar, tretji so Šempetrci. Nagrade za najboljše posamične dosežke so prejeli strelec Andrej Bric (Dornberk, 9 zadetkov), vratar Denis Rutar in igralec Denis Baloh.

V tretji ligi, kjer tekmujejo moštva iz slovenske Istre, vodilni Futsal Up zasledovalcem ne dovoli blizu, nadaljuje pa se prerivanje za drugo in tretje mesto. A.S,C.I. je z drugega mesta zrinil ekipo Kurjerca bar.

V ligi obalnih veteranov gre po 16. krogu Rex Regnum naproti naslovu prvaka. ŠD Luka je zanesljivo druga, za bron pa teče napet boj med Circolom in Santa Lucijo, ki je trenutno uspešnejša.

Dvorana Burja na Škofijah bo aprila gostila spomladansko veteransko ligo za šestčlanska moštva, namenjeno igralcem, starejšim od 45 let. Organizator zbira prijave še danes do 19. ure. Tekmovanje se bo začelo 5. aprila. Tekme s 40 minutami igralnega časa bodo ob petkih zvečer, prvenstvo pa bo trajalo do maja. In formacije in prijave - 031/368-774 (Denis).


Najbolj brano