Slaviti želijo tudi v Stožicah

Po sobotni zmagi (79:61) Sixta Primorske se finalni niz lige Nova KBM seli v Ljubljano. Drugo tekmo, ki se bo drevi začela ob 18.45, bo gostila Arena Stožice. Dvoboj bo neporedno prenašal Šport TV 1, za spletni prenos pa so poskrbeli tudi na facebook strani KK Sixt Primorska.

Lance Harris je na prvi tekmi 12 točkam dodal tudi nekaj 
atraktivnih potez.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lance Harris je na prvi tekmi 12 točkam dodal tudi nekaj atraktivnih potez.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA > Koprski tigri so prvi finalni nastop v svoji triletni zgodovini opravili z odliko. Dvoboj je bil sicer večino časa izenačen, a ko je bilo najbolj potrebno, so Primorci prikazali dovolj zbranosti in znanja ter na koncu visoko zmagali z 79:61. Danes se vse začenja znova, nov uspeh pa bi izbrance Jurice Golemca že povsem približal naslovu prvaka.

Danes bodo primorski košarkarji skušali premagati tudi svojevrsten urok, saj na dosedanjih treh gostovanjih v Stožicah še niso okusili slasti zmage. V začetku lanskega novembra so tam v prvem delu državnega prvenstva klonili z 61:81, dvakrat pa so bili Ljubljančani na istem mestu boljši tudi v minuli sezoni (88:77, 85:56).

Kdaj bo znan prvak

Državni prvak bo ekipa, ki bo nasprotnika premagala trikrat. Po današnji drugi tekmi bo naslednji obračun zanesljivo v petek (24. maja) v Kopru, preostala predvidena termina pa sta še 26. in 28. maj.

Dvoboj Sixta Primorske in Petrola Olimpije bo osmi v tej sezoni. Na dosedanjih sedmih je koprsko moštvo zmagalo šestkrat. Skupno so tigri v tej sezoni odigrali že 65 tekem in jih 58 tudi dobili. V Ljubljano potujejo po 20 zaporednih zmagah.

“Prvo tekmo smo podrobno analizirali in ugotovili, kjer smo delali napake. Za novo zmago bomo v Stožicah morali prikazati precej boljšo igro in biti bolj osredotočeni. V Ljubljano odhajamo samozavestni in s pozitivnim razmišljanjem,” je pred odhodom na pot povedal trener Sixta Jurica Golemac. Košarkar Luka Vončina pa je dodal: “S Petrolom Olimpijo smo v gosteh v tej sezoni igrali že večkrat, a vse zmage smo dosegli v Tivoliju. Za zdaj so Stožice za nas zaklete. S soigralci se bomo potrudili, da tudi tam prebijemo led.” O stanju v ljubljanski ekipi je dan pred tekmo trener Jure Zdovc povedal: “Za našimi košarkarji je težka sezona. Že na prvi tekmi se je poznala utrujenost. Pri igralcih skušamo najti še zadnje atome moči, kar nam je v Kopru deloma uspelo. Za drugo tekmo se moramo dobro pripraviti in najti motivacijo, da v Stožicah Sixt Primorsko presenetimo. V obrambi moramo zaigrati še bolj čvrsto in Koprčane ustaviti pri njihovi igri v napadu, saj le tako lahko računamo na končni uspeh.”


Najbolj brano