Skok Koprčanov na četrto mesto?

Rokometaši Kopra bodo jutri ob 20. uri gostovali v Škofji Loki. Primorci, ki so v minulem krogu proti Mariboru vknjižili prvo zmago v končnici za prvaka, so nesporni favoriti. Gostitelji so v črni seriji šestih zaporednih porazov.

Rokometaši Kopra bodo jutri ob 20. uri gostovali v Škofji Loki. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Rokometaši Kopra bodo jutri ob 20. uri gostovali v Škofji Loki. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Na krilih zmage proti Mariboru odhajajo Primorci v Škofjo Loko polni optimizma. V prejšnjem krogu je varovancem Uroša Rapotca končno uspelo sestaviti dva dobra polčasa, kar jim je prineslo pomembno zmago v boju za četrto mesto, ki vodi v evropsko tekmovanje v prihodnji sezoni. “Zmaga proti Mariboru nam pomeni veliko, saj smo sedaj tik za njimi. Loči nas samo točka. Ostajamo v boju za Evropo, kar nam daje še dodatno motivacijo,” je o pomenu zadnje zmage proti Mariboru povedal Dani Zugan.

Resda so pred tem rumeno-modri trikrat zapored parket zapuščali sklonjenih glav, a jih, po besedah Zugana, to ni potrlo: “Trije porazi v uvodu v končnico za prvaka niso katastrofa, saj smo igrali proti prvim trem ekipam v ligi. A kljub temu je bilo pomembno, da ta negativni niz prekinemo z zmago proti Mariboru. To nam je uspelo, sedaj pa si želimo novega skalpa.”

In nasprotnik je kot naročen za novo primorsko zmago. Škofjeločani so bržkone zadovoljni, da so sploh med šestimi najboljšimi ekipami. Natanko take so tudi njihove zadnje predstave, izgubili so namreč kar šest zaporednih tekem. Nekaj več odpora so sicer pokazali v prejšnjem krogu proti Celju (20:23), a Koprčani so tokrat nesporni favoriti.

“Zavedamo se, da igramo proti mladi ekipi, ki nima česa izgubiti. Kako nevarni so lahko, so pokazali prejšnji teden proti Celju. Mi gremo po dve točki, ki pa jih ne bomo osvojili zlahka,” ostaja v napovedih previden Zugan. Ob zmagi v Škofji Loki bi se lahko po tem krogu Koprčani celo preselili na četrto mesto, a bo o tem odločil razplet drevišnje tekme med Mariborom in Ribnico.


Najbolj brano