Sixt ne pozna poraza

Košarkarji Primorske uresničujejo napovedi trenerjev ostalih ekip, da so prvi favoriti regionalnega tekmovanja, saj so zmagali še osmič zapored. A zmagovalec in poraženci lige bodo znani šele po finalni tekmi.

Luka Vončina  je bil med najbolj razpoloženimi domačimi igralci. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Luka Vončina je bil med najbolj razpoloženimi domačimi igralci. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Primorska je povedla s košem Alena Hodžića, edinem v prvem polčasu, potem pa so vajeti igre prevzemali gostje, ki jih ob poškodbi Američana Jamela Morrisa na igrišču vodi precej neizkušeni Mate Kalajžić, ki je v prvem delu igre prispeval polovico vseh asistenc splitskega moštva, vendar pa je tudi izgubil štiri žoge. Prvih šest točk domačih in trije različni strelci so obetali strelsko raznovrstno prestavo, kar se je tudi zgodilo. A vnovič je bila Primorska prisiljena loviti tekmeca. Splitčani so počasi prednost zvišali na deset točk, potem pa je Primorska v končnici prve četrtine spet prišla bliže. Ne pa do preobrata, saj so tudi v drugi četrtini prevladovali gostje, na koncu pa je sledil podoben scenarij - vrnitev tigrov, ki so uspeli do polčasa izid izenačiti na 43:43. V splitskem dresu je bil najbolj razpoložen Slovenec Maj Kovačevič s kar štirimi zadetimi trojkami in 14 točkami. A to je bilo tudi vse, v drugem polčasu ni dodal več niti točke.

Primorska je drugi polčas odprla bolje in tesno vodila, Splitčani se niso vdali. Štiri minute pred koncem so izenačili izid na 69:69. Zagotovo je na gostitelje psihološko dobro delovalo zabijanje prvega strelca Lancea Harrisa za 71:69 (iz prostih metov je tudi postavil končni izid), po lepi visoki podaji Daniela Vujasinovića proti obroču. To je bil tudi začetek silovite končnice tigrov z delnim izidom 9:0. Primorska si je zmago v veliki meri priborila z izvajanjem prostih metov (enajst več od Splita), v skoku (vsaj po statistiki) sta bili moštvi izenačeni.

Sixt Primorska : Split 78:69

Dvorana Bonifika, gledalcev 700 sodniki: Vojinović, Strika (oba Srbija), E. Javor (Slovenija); četrtine - 21:24, 22:19, 18:18, 17:13. Sixt Primorska: Ferme 10 (2:2), Harris 19 (6:6), Čakarun 6, Kosi 2, Marinković 6, Hodžić 5 (2:1), Jagodić Kuridža 12 (9:8), Vončina 15 (4:4). Trener: Jurica Golemac.

Split: Kalajžić 3, Veljačić 7, Kedžo 19, Filipović 2, Marčinković 13, Jujić 7, Kovačevič 14, Cobbins 4. Trener: Vladimir Anzulović.


Najbolj brano