Sixt Primorska ima novega krilnega centra

Košarkarski klub Sixt Primorska je po prihodu slovenskega branilskega dvojca Žan Mark Šiško - Luka Vončina podpisal pogodbo z novo okrepitvijo, in sicer s krilnim centrom Markom Jagodićem-Kuridžo.

V KK Sixt Primorska prihaja Marko Jagodić-Kuridža. Foto: KK Sixt Primorska
V KK Sixt Primorska prihaja Marko Jagodić-Kuridža. Foto: KK Sixt Primorska

KOPER > Marko Jagodić-Kuridža, ki ima tako hrvaški kot srbski potni list, se je na najvišjo raven prebil v zagrebški Ciboni, v zadnjih dveh sezonah pa igral za moštvo Telenet Oostende, s katerim je nedavno še drugič zapored osvojil naslov belgijskih prvakov, v obeh sezonah pa zaigral tudi v FIBA ligi prvakov.

Po organizatorju igre Šišku in branilcu Vončini je 31-letni krilni center, ki v višino meri 205 centimetrov, tretji novinec “tigrov”, ki okrepitve načrtujejo vsaj še na igralnih mestih centra in krila. Jagodić-Kuridža je s klubom podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po uvodni sezoni.

Člansko moštvo Sixta Primorske bo treniralo do četrtka, 21. junija, priprave za prihodnjo sezono pa nato začelo v ponedeljek, 13. avgusta. Že zdaj so v reprezentancah aktivni Žan Mark Šiško (člani A), Maksim Gorbačov (U18) in Gregor Glas (U18), julija pa akcija članske B-izbrane vrste (tri tekme z eno od dveh Kitajskih članskih reprezentanc) čaka še Jana Kosija, Tadeja Fermeta, Luko Vončino in Alena Hodžiča.

Strokovni štab bodo v prihodnji sezoni sestavljali glavni trener Jurica Golemac, pomočnika Andrej Žakelj in Jan Šentjurc ter trener za telesno pripravo Filip Ujaković.


Najbolj brano