Sito za A reprezentanco

Po treh letih premora je znova aktivna tudi moška košarkarska B reprezentanca, ki je v začetku tedna odpotovala na Kitajsko.

Člani slovenske B reprezentance so se na Rogli tudi zabavali. Foto: KK Sixt Primorska
Člani slovenske B reprezentance so se na Rogli tudi zabavali. Foto: KK Sixt Primorska

LJUBLJANA > Košarkarska zveza Slovenije je po letu 2015 ponovno obudila moško člansko B reprezentanco. Ta je s pripravami na turnir na Kitajskem začela 9. julija na Rogli. V Sloveniji so košarkarji trenirali teden dni, nato pa se je dvanajst izbrancev odpravilo na Kitajsko, kjer jih čakajo tri tekme v treh različnih mestih.

Vloga selektorja B reprezentance je bila zaupana Aleksandru Sekuliću, ki je v A izbrani vrsti pomočnika selektorja Radovana Trifunovića, v sezoni 2017/18 pa se je kot pomočnik trenerja pri Nymburku veselil naslova češkega državnega prvaka. Vlogo pomočnika opravlja Jernej Valentinčič, ki je tako kot Sekulić član strokovnega štaba članske reprezentance. “Za obuditev B reprezentance smo se odločili, ker želimo preizkusiti dodatno število igralcev, ki bi nam lahko pomagali v prihajajočih kvalifikacijskih tekmah, ko ne moremo računati na košarkarje, ki nastopajo v najmočnejših ligah,” je poudaril selektor Sekulić.

Deset košarkarjev s seznama selektorja Sekulića, je v pretekli sezoni igralo v slovenskem državnem prvenstvi (prvi SKL), izkušeni Jan Močnik je igral na Češkem, Miha Vašl pa je z Levicami postal državni prvak Slovaške. V februarskem kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo je reprezentančni dres nosil novi član Sixt Primorske Luka Vončina. Nejc Barič, Urban Durnik in Nejc Martinčič so še lani branili barve slovenske reprezentance do 20 let, ki je na evropskem prvenstvu na Kreti zasedla 14. mesto. 

V reprezentanci so trije primorski košarkarji (Močnik, Alen Hodžić in Leon Šantelj), štiri igralce pa ima edini primorski prvoligaš - ob Hodžiću in Vončini sta to še Tadej Ferme in Jan Kosi.

Danes slovensko vrsto v Henanu čaka prva od treh tekem s kitajsko reprezentanco oziroma Kitajsko modri.


Najbolj brano