Šesta zaporedna dekanska ničla

Brda po novi zmagi predzadnjeuvrščeni ekipi, Fužinarju z Raven na Koroškem, bežijo za deset točk in potrebujejo še eno zmago za dokončno potrditev obstanka v ligi. Sežanski Tabor je doma pokazal bledo predstavo z Dobom, prostemu padcu Dekanov pa ni videti konca.

 Foto: STA
Foto: STA
Mura: Jadran Dekani 3:0 (1:0)

Stadion Fazanerija, gledalcev 750, sodnik Vinčić (Maribor). Strelci - 1:0 Maroša (10), 2:0 Sirk (80), 3:0 Maruško (89). Jadran Dekani: Cvetković, Stepančič, Terčič (od 86. Kristan), Podgoršek, Palčič (od 79. Kljun), Petrovčič, Babič, Pribac, Šop, Fortuna (od 54. Požrl), Santin. Trener: Nevij Finkšt.

MURSKA SOBOTA Nogometaši Jadrana Dekanov so v spomladanskem delu sezone povsem neprepoznavni. Svoje zadnje točke so vpisali pred mesecem dni, ko so ugnali Brda. Po odhodu (uradno) pomočnika trenerja Alena Ščulca je igra Jadrana razpadla. Čeprav težav z obstankom bržkone ne bo, pa vse večja kriza vpliva na ekipo.

Glavni trener Nevij Finkšt na tokratnem gostovanju pri vroči Muri ni imel na voljo nekaj članov udarne enajsterice. Marka Krivičića in Gregorja Šćulca ni bilo v kadru, medtem ko so bili Jakob Vitezica, Jurij Požrl in Anže Rupnik zgolj na klopi. Sobočani, ki v prvenstvu premočno vodijo, so hitro prišli do želenega. Že v 10. minuti je gostujočega vratarja Zokija Cvetkovića premagal Amadej Maroša, ki je tako dosegel še svoj 12. zadetek v sezoni. Še v večjih težavah so se Dekančani znašli v 63. minuti, ko si je drugi rumeni prislužil Žan Podgoršek. Kljub temu so se zdesetkani gostje na Fazaneriji dobro upirali črno-belim, ki pa so številčno premoč kronali v 80. minuti, ko je Rok Sirk s svojim 14. zadetkom dokončno odločil zmagovalca. Piko na i je minuto pred koncem rednega dela postavil Matic Maruško.

Cherrybox 24 Tabor : Roltek Dob 0:0

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev, 350, sodnik Šmajc (Kranj). Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener, Lukač, Azinović, Vidaković, Slavec, R. Požrl (od 63. Kariž), Vukelić, Sever, Salkić, Bačanin (od 82. Masten), Kosmač (od 74. Črgan). Trener: Uroš Barut.

SEŽANA Gledalci so lahko na sežanskem stadionu v soboto uživali predvsem v lepem in sončnem vremenu, saj jim nogometna predstava ni ponudila veliko. V 90. minutah izrazite priložnosti za zadetek ni bilo, bilo je nekaj poskusov z razdalje, ki pa niso bili nevarni za vratarja. Posest žoge in pobuda je bila pretežno na domači strani, vendar brez pravih idej, kako razviti igro. V 63. minuti je Andrej Lukač bolj podal kot streljal z leve strani v kazenski prostor, a je moral gostujoči vratar Matic Čretnik vseeno posredovati, po vstopu v igro pa je dvakrat z razdalje poskusil rezervist Klemen Kariž. Tudi gostje so zatem poskusili streljati proti domačim vratom prek Senada Jarovića, vendar domači vratar Arian Rener ni imel zahtevnega dela.

Tabor je še najbolj pritisnil v zadnjih minutah tekme, ko je bil morda še najbliže zadetku. Po prostem strelu Leona Severja se je žoga odbijala v kazenskem prostoru, Kariž pa jo je poslal za malo mimo gola. V 93. minuti so imeli gostitelji na voljo prosti strel, žogo je vzel Marko Vukelić, ki je na ta način že znal odločiti tekme, a žoga je tokrat poletela za malenkost prek vrat.

Zarica : Brda 1:4 (1:1)

Športni park, gledalcev 75 sodnik Lacković (Miklavž na Dravskem polju). Strelci - 1:0 Matič (9), 1:1 M. Kavčič (21), 1:2 Varga (54), 1:3 Pavić (58), 1:4 Pavić (92).

Brda: Radikon, Debenjak (od 79. Klepac), B. Kavčič, Rojc, Rijavec, Varga, Terziev, Simčič Zuljan (od 73. Kompara), L. Kodermac, Žižek, M. Kavčič (od 46. Pavić). Trener: Anton Žlogar.

KRANJ Brici so po domačem porazu z Muro hitro spet ujeli zmagoviti ritem. V Kranju so se še tretjič to pomlad razveselili polnega izkupička. Začelo se je sicer po željah gostiteljev, ki so hitro dosegli vodilni gol, a Brici niso potrebovali veliko časa za vzpostavitev rezultatskega ravnovesja. V živahnem prvem polčasu, v katerem ni manjkalo poskusov na obeh straneh igrišča, je z lepim golom izenačil Matija Kavčič, ki je še pred odmorom začutil bolečino v mišici. Briški trener Anton Žlogar ga je pred nadaljevanjem tako pustil v slačilnici, v igro pa je vstopil nepredvidljivi Alen Pavić, ki je v drugem polčasu z dvema goloma postavil piko na prepričljivi briški predstavi v drugem polčasu. Za rezultatski zasuk in nemara prelomni trenutek tekme pa je ob kotu poskrbela napadalna naveza gostov Grega Debenjak-Sascha Varga.


Najbolj brano