Šele zdaj se začenja pravo delo

Članska ekipa Ženskega univerzitetnega rokometnega društva Koper je v zadnji sezoni izenačila enega svojih največjih uspehov, saj se je v tekmovanju za pokal Slovenije uvrstila na tretje mesto. V prvenstvu so Koprčanke osvojile šesto mesto, z nekaj več športne sreče bi bile lahko uvrščene kakšno mesto više. Prihodnja sezona bo ključna.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Prejšnjo pomlad je Žurd Koper ligaško tekmovanje končal na osmem mestu, vsekakor pod pričakovanji. Tudi zato je trenerja Valentina Štingla med poletnim premorom zamenjal Vojko Lazar. Toda tudi Lazar se je znašel pred podobno težavo, ki jo je imel že njegov predhodnik: kako vzpostaviti homogeno slačilnico in posredno dvigniti raven borbenosti deklet na parketu.

Naloga se je izkazala za zahtevno in že po desetih krogih je dolgoletni hrpeljski strateg zaradi internih nesoglasij nepreklicno odstopil. Ekipa je bila tedaj šesta, na trenerski klopi pa ga je zamenjal Koprčan Stojan Pertinja, ki je potem vodil oranžno-modra dekleta do konca sezone. Ekipa je po zamenjavi trenerja zaigrala bolje ter najprej za las zapravila uvrstitev v finale slovenskega pokala in kasneje v končnici zgrešila tudi peto mesto, ki je bilo kar nekajkrat na dosegu roke.

Stojan Petrinja

trener RK Žurd Koper

“Ambicije so višje, v končnici bi se radi uvrstili v skupino od prvega do četrtega mesta.”

Spremenil se je odnos v slačilnici

“Dekleta se niso naučila igrati šele po mojem prihodu. Spremenil se je njihov odnos v slačilnici, zato so bili potem rezultati boljši. V polfinalu pokala smo imeli nekaj smole, saj smo igrali dva podaljška in potem v zadnjih sekundah drugega dobili čuden gol. Všeč pa mi je bilo, da so se punce že drugi dan pobrale, odigrale odlično tekmo in dobile dvoboj za tretje mesto. V prvenstvu pa bi morali že v prvem delu dobiti kakšno točko več, da bi se borili za vstop med najboljše štiri. Toda glede na vse, kar se je potem dogajalo in tudi glede na poškodbe nekaterih ključnih igralk, je bil pač razplet takšen, kot je bil. Predvsem zaključni turnir pokala je bil za vse nas ena velika izkušnja,” je povedal Stojan Petrinja, sicer oče dolgoletne igralke Žurda Kristine Petrinja. Najbrž je tudi zato bolje od predhodnikov poznal razmere v slačilnici, kar mu je olajšalo delo in skrajšalo čas privajanja na novo okolje. Toda pravo delo se najbrž šele sedaj začenja.

Še vsaj eno sezono

“S predsednikom Sašom Mundo sva se že dogovorila, da ostanem trener še eno sezono. Vodil bom tako mladinke kot tudi članice. Obe selekciji bosta trenirali skupaj in v delo članske ekipe bomo vključevali mlajše igralke. Imamo nekaj obetavnih igralk, ki so bile lani še kadetinje, zato je bila fizična razlika doslej še prevelika. Mogoče se bo vrnila tudi kakšna igralka, ki je že igrala pri nas. Dogovarjamo se, radi bi okrepili zunanjo linijo, da bi bili še bolj konkurenčni in da nas res ne bi več skrbelo za obstanek. Ambicije so višje, v končnici bi se radi uvrstili v skupino od prvega do četrtega mesta. Načrtujemo že priprave na novo sezono, ki se začnejo prvi vikend v avgustu. Sredi meseca naj bi potem odpotovali na priprave tudi v Banja Luko,” je še pojasnil Petrinja. Ker je bil prav Stojan sotvorec zlate generacije mladih domačih igralcev RD Koper 2013, bo zanimivo spremljati, ali mu lahko nekaj podobnega uspe tudi z dekleti.

Tudi pri dekletih se obeta derbi med Koprom in Izolo

Prihodnja sezona prve A DRL utegne biti za rokometne sladokusce v Istri spet bolj zanimiva. Ob moškem derbiju med Koprom in Izolo se obeta tudi prvoligaško merjenje moči ženskih ekip Žurda in Izole. Slednja naj bi popolnila prvoligaško tekmovalno zasedbo po odstopu dveh ljubljanskih ekip.


Najbolj brano