Se Ibrahimović vrača v Italijo?

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović po dveh sezonah zapušča severnoameriško nogometno ligo MLS. Marca leta 2018 je okrepil klub iz Los Angelesa LA Galaxy, s katerim pa mu bo konec letošnjega leta potekla pogodba. Tako klub kot Ibrahimović sta sporočila, da sta se obe strani sporazumno odločili, da sodelovanja ne bosta podaljšali.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

LOS ANGELES > Osemintridesetletni švedski napadalec Zlatan Ibrahimović, ki se je rodil na Švedskem takratnima jugoslovanskima izseljencema, je za kalifornijske galaktike zadel skupno 53 golov na 52 tekmah. V letošnji končnici je ekipa zabeležila eno samo zmago, Ibrahimović pa kljub nekaj izjemnim predstavam in zadetkom v nobeni od obeh sezon ni bil izbran za najboljšega igralca lige.

“Prišel sem, videl in osvojil. Hvala LA Galaxy, ker me je ekipa znova naredila živega. Navijačem pa pravim, želeli ste Zlatana, dobili ste ga ... Zgodba pa se nadaljuje. Zdaj grem gledat baseball,” se je v svojem slogu poslovil Ibrahimović.

“Rad bi se zahvalil za Zlatanov prispevek, ki ga je dal tako napi ekipi kot tudi ligi MLS. Od njegovega prihoda je bil njegov prispevek za nogomet v Los Angelesu izjemno pozitiven. Hvala za njegovo zelo etično delo in strast, ki jo je prinesel,” je dejal predsednik LA Galaxy Chris Klein.

Ibrahimović o svoji nadaljnji nogometni poti tokrat ni govoril, povezujejo pa za z nekaj italijanskimi klubi, zanj naj bi se zanimala tudi Napoli in Bologna.

Konec sodelovanja med LA Galaxy in Ibrahimovićem je že pred časom napovedal komisar MSL Don Garber in tedaj napovedal, da bo Ibrahimović spet zaigral za Milan. Tam je že bil v letih od 2010 do 2012, ko je zabil 42 golov na 61 ligaških tekmah.


Najbolj brano