S Celjani točno opoldne

Na že zimskem Koroškem se bosta točno opoldne v Dravogradu pomerila “domači” Ankaran in Celje, ki svojemu današnjemu tekmecu na lestvici beži že za enajst točk.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER >Med eno in drugo težavo je zmaga za Ankaran v 16. krogu prve SNL slednjič postala nuja. “Spodrsljaji” v boju za obstanek odslej štejejo dvojno, saj je Triglav pobegnil na štiri točke prednosti. Celjani so pred premorom prvič to sezono povezali dve zmagi, eno od skupno štirih pa so konec avgusta vknjižili tudi v obračunu s tokratnim tekmecem. Oranžni so si takrat tudi v knežjem mestu pripravili več priložnosti, a se je z obrambami izkazal Metod Jurhar, ki od tiste tekme brani celjsko mrežo. Na drugi strani s svojimi posredovanji marsikaj rešuje tudi Primož Bužan, ki bo s soigralci v soboto napadal krstno prvoligaško zmago na igrišču v Dravogradu.

V ankaranskem taboru so se ta teden ukvarjali tudi z vremenskimi razmerami, torej močno burjo in težavnimi igrišči, mraz pa je v tabor prinesel tudi viroze. Eden bolnih je tudi Gal Primc, ki pa mora počivati zaradi kartonov. Ankarančani so se tako odločili, da se na pot na Koroško odpravijo šele na dan tekme (danes), kar pomeni, da so vstali še ob mraku, saj je tekma že ob 12. uri. “Poškodovani igralci so premor izkoristili tako, da so opravili terapije in počasi pozdravili poškodbe, vendar bomo šele tik pred tekmo videli, kdo vse bo res na razpolago. Če bodo igralci res dali vse od sebe, lahko proti Celju računamo na dober rezultat,” je za klubsko spletno stran optimistično napovedal trener Vlado Badžim.

Celjska ekipa - njihov glavni strelski adut je Filip Dangubić, ki s šestimi zadetki deli četrto mesto na lestvi strelcev - je uspešnejša na svoji zelenici, saj so Celjani s 13 točkami za Olimpijo in Mariborom najuspešnejše domače moštvo. Tudi Celjani imajo težave z odsotnostmi: po Nikoli Gatariću in Deniju Štrausu so za nekaj časa izgubil še Lovra Cveka, zaradi kartonov pa počiva Tadej Vidmajer.


Najbolj brano