Ronaldo poskrbel za peti Realov naslov v letu 2017

Nogometaši madridskega Reala so v finalu klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju premagali brazilski Gremio z 1:0 (0:0). Edini strelec na tekmi je bil Cristiano Ronaldo v 53. minuti. Tretje mesto je pred tem osvojila mehiška Pachuca, ki je s 4:1 premagala Al Jaziro.

Edini strelec na tekmi je bil Cristiano Ronaldo v 53. minuti.
Edini strelec na tekmi je bil Cristiano Ronaldo v 53. minuti. 

ABU DABI > Madridčani so povsem zasluženo osvojili drugi zaporedni naslov klubskih svetovnih prvakov, potem ko so bili praktično celo tekmo boljši tekmec od prvaka Južne Amerike. Za Real je to že peti naslov v letu 2017, potem ko je osvojil ligo prvakov, špansko prvenstvo, evropski superpokal in španski superpokal.

V prvem polčasu so bili Španci boljši, konkretnejši tekmec, a kljub devetim strelom niso resneje ogrozili vratarja Gremia. Na drugi strani so Brazilci sprožili vsega en strel, ta je bil malce premalo natančen, tako da sta šli ekipi v drugi polčas z neodločenim izidom 0:0.

V 53. minuti pa so Španci zasluženo povedli, ko je Cristiano Ronaldo s prostega strela s 25 metrov zadel za 1:0. V 58. minuti so Španci še drugič zadeli, spet je bil uspešen Ronaldo, toda sodniki so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja Karima Benzemaja.

V 66. minuti je nevarno streljal še Luka Modrić, a se je izkazal Marcelo Grohe, tako kot po poskusu Ronalda v 82. minuti, kar je bil tudi zadnji nevarnejši poskus na tekmi.

* Stadion Zayed, gledalcev 43.000, sodniki: Ramos, Torrentera in Hernandez (vsi Mehika).

* Strelec: 1:0 Ronaldo (53.).

* Real Madrid: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco (od 76. Lucas), Ronaldo, Benzema (od 79. Bale).

* Gremio: Grohe, Cortez, Kannemann, Geromel, Edilson, Michel (od 85. Maicon), Marques Siqueira, Fernandinho, Luan, Ramiro (od 71. Everton), Barrios (od 63. Jael).

* Rumeni kartoni: Casemiro.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano