Rok Klavora in Tjaša Kysselef na stopničkah v Bakuju

Slovenski telovadec Rok Klavora je uspešno odprl finalni dan svetovnega pokala v Bakuju, potem ko je v finalu parterja z oceno 14,100 točke zasedel tretje mesto. Med najboljšo osmerico na preskoku je imela Slovenija kar dve finalistki; bolje se je odrezala Tjaša Kysselef, ki je prav tako osvojila tretje mesto, Teja Belak je bila po padcu šesta.

Tjaša Klavora Foto: Sta
Tjaša Klavora Foto: Sta

BAKU > Rok Klavora, ki si je finalni nastop sicer pritelovadil s prvo oceno kvalifikacij, je pred finalom dejal, da ima še nekaj rezerve. Želel si je ponoviti kvalifikacijsko predstavo in še kaj dodati, a se mu ni izšlo po željah. Kljub temu je bil 29-letni Ljubljančan s svojim današnjim nastopom zadovoljen.

“Želel sem se čim bolj približati vaji iz kvalifikacij, ki je bila izvedbeno res lepa. V kvalifikacijah sem še imel nekaj rezerv. Danes sem želel narediti podobno vajo kot pred dvema dnevoma. V kvalifikacijah sem 'zalimal' seskok, danes pa sem naredil majhen korak nazaj. Vseeno sem zadovoljen. S trenerjem Dejanom Jovanovičem sva za ta del sezone načrtovala nastope s to vajo in se držim zastavljenega načrta,” je iz Azerbajdžana sporočil Klavora, ki je uvodno tekmo sezone v Melbournu končal na petem mestu, tokrat pa je že korak bližje vrhu.

“Vesel sem, da sem lepo telovadil. Grenkega priokusa ni, četudi sem bil v kvalifikacijah najboljši. Naredil sem, kar znam. Tudi tekmeci so dobro delali. V finalu vedno svojo vlogo igrajo desetinke točke in treba je biti natančen. Sem zadovoljen. Tretji sem, stopničke so. Naslednja priložnost bo že naslednji teden v Dohi,” je še dejal Klavora in pred naslednjo tekmo svetovnega pokala, ki bo že prihodnji teden v Katarju, napovedal: “Tja grem z dvignjeno glavo naprej in poln motivacije.”

Uspešno je v finalu preskoka nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je na uvodni tekmi sezone v Melbournu na preskoku zmagala, na parterju pa je bila tretja. Tokrat je 24-letna telovadka 13,833 točke, kar je več, kot je prejela na uvodni tekmi, zasedla tretje mesto. Z oceno 14,300 je zmagala uzbekistanska gimnastična veteranka, nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja Oksana Čusovitina, ki bo letos dopolnila 43 let.

“Skočila sem boljše kot v kvalifikacijah, kar je bil tudi moj cilj. Zadovoljna sem, da mi je uspelo. Še bolj pa sem srečna, da me je to pripeljalo do bronaste medalje,” je iz Bakuja sporočila Kysselefova.

V finalu preskoka je nastopila tudi Belakova, ki pa je pri enem od skokov padla in na koncu s 13,199 točke zasedla šesto mesto.

Med finalistkami dvovišinske bradlje se je danes predstavila tudi Lucija Hribar, ki si je finale pritelovadila s četrto oceno. V finalu je Hribarjeva z oceno 11,800 točke zasedla sedmo mesto, zmagala je Kitajka Lyu Jiaqi (14,833), ki je bila skupaj z drugouvrščeno rojakinjo Luo Huan (14,433) po težavnosti in izvedbi velik korak pred konkurenco.

V nedeljo pa finalna nastopa čakata še Saša Bertonclja na konju z ročaji in Kysselefovo na parterju.


Najbolj brano