Rimahazi presenetil vse

Črne njive nad Ilirsko Bistrico so gostile prvo tekmo nove zimske sezone slovenskega pokala v ciklokrosu. Presenetljivi zmagovalec je Matija Rimahazi z Bleda.

Domačin Robi Jenko je bil drugi med člani. Foto: Prijavim.se
Domačin Robi Jenko je bil drugi med člani. Foto: Prijavim.se

ILIRSKA BISTRICA > V dokaj prijetnem jesenskem vremenu je na odlično pripravljeni progi na Črnih njivah v soboto 80 tekmovalcev in tekmovalk nastopilo na prvi dirki sezone slovenskega ciklokros pokala Park Seventeen. Absolutno najhitrejši je bil član Topfit teama, Matija Rimahazi z Bleda. Dobro so se odrezali tudi nekateri primorski kolesarji. Rimahazi je poskrbel za presenečenje dneva, saj je kot veteran ugnal vse člane, poleg tega pa je bil to njegov prvi uradni nastop v ciklokrosu. V zanimivem dirkanju za najvišja mesta je Rimahazi že v prvem krogu ujel izkušenega kolesarja kamniškega Calcita Petra Zupančiča. Sledil je boj z ramo ob rami, v zadnjem delu dirke pa je Rimahazi odlično finiširal in prišel v cilj s skoraj dvema minutama prednosti.

Zupančič je v zadnjih metrih bil bitko za drugo mesto z enim od favoritov - Matejem Kravosom s Ceste pri Ajdovščini. Mateja so na začetku dirke upočasnile tehnične težave, v šprintu pa je bil nato nekoliko hitrejši od Zupančiča.

Domači adut, cestni kolesar novogoriške ekipe Meblo Jogi Pro Concrete Robi Jenko, je preizkušnjo končal na 13. mestu, o razmerah za tekmovanje pa je povedal: “Proga je bila v primerjavi s prvima izvedbama nekoliko drugačna. Tekmovalci smo krog vozili v nasprotno smer kot prej, kar je bila dobrodošla popestritev. Proga je tehnično nezahtevna, vendar izredno naporna, saj ne dopušča predaha. Občutek imaš, da voziš kronometer v krogih.”

Primorski kolesarji so se izkazali tudi v mlajših kategorijah. Naslednja pokalna dirka bo v nedeljo v Škofji Loki.

Rezultati

Zmagovalci ostalih kategorij na ciklokrosu in najboljši Primorci, moški, člani - 1. Peter Zupančič (Calcit), 2. Robi Jenko (Meblo Jogi Pro Concrete); veterani 1 - 1. Matija Rimahazi (Topfit team), 2. Matej Kravos (Tuš, Primorec); veterani 2 - 1. Matjaž Kovač (Izvir Vipava); mladinci - 1. Michele Chiandussi (It); ml. mladinci - 1. Jure Rus; dečki - Marcel Gladek (oba MBK SportR.si Črni Vrh nad Idrijo).Ženske absolutno - 1. Tina Perše (Calcit), 3. Katja Čekada; deklice 1. Hana Kranjec Žagar (obe Calcit).


Najbolj brano