Primorci vladajo

Ajdovski kolesarski klub Črn trn je pred dnevi gostil državno prvenstvo v štiri krosu. Prvak je postal kobariški kolesar Kevin Berginc.

Kevin Berginc, novi državni prvak
Kevin Berginc, novi državni prvak 

AJDOVŠČINA > Kobariški član ljubljanske ekipe Unior/Devinci Factory Racing Kevin Berginc je na državnem prvenstvu na progi za štiri kros v kolesarskem paru Pale pri Ajdovščini s časom 43,16 sekunde ugnal vse - tudi dvakratnega državnega prvaka, tekmovalca domačega Črnega trna Matijo Stuparja, ki je prišel do srebra s 40 stotinkami zaostanka. Bron je osvojil še en Ajdovec - član Kamplc Racing teama Tim Jež (43,83). V finalu četverice je moral premoč naštete trojice priznati član kluba gostitelja - Jani Volk.

Berginc je bil najhitrejši že v kvalifikacijah. Stuparja sta ovirala bolezen in napaka na startu, ko se je zataknil v vratca. Berginc je sicer pričakovano pokazal največ, saj je letos že vozil tudi v finalu ene od dirk Pro Toura.

V kategoriji mladincev je prvak postal član Črnega trna Primož Lemut. Drugi je bil njegov brat Erik Lemut, tretji pa kobariški član ljubljanskega Rajda Matic Berginc. V mlajših kategorijah so si vsa odličja razdelili člani Črnega trna. Med kadeti je slavil Matej Koren pred Tonijem Štrancarjem in Jakobom Batičem. Med starejšimi dečki je prvak postal Miha Jerkič, za njim pa sta se zvrstila Arne Kenda in Liam Ferletič. V konkurenci mlajših dečkov so se v cilju najprej zvrstili Andraž Koren, Tilen Štraus in Maxim Jazbar.

Štiri kros je v Sloveniji v krizi. Državno prvenstvo je bilo letošnja edina dirka v Sloveniji, naši tekmovalci pa v glavnem nastopajo na tujem.


Najbolj brano