Poraz v četrtfinalu pokala prvakov

Oba slovenska predstavnika v evropskem balinarskem pokalu prvakov sta izgubila domači četrtfinalni tekmi. Balinarji iz Zabič niso bili kos hrvaškemu prvaku Istri iz Poreča (10:12), škofjeloška Trata pa ne francoskemu Balarucu les Bainsu - 7:15. Možnosti za uvrstitev na sklepni turnir četverice so majhne, saj bosta povratni tekmi v Franciji in na Hrvaškem.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Balinarji iz Zabič, ki na domačem igrišču niso ponovili igre s Črnogorci v osmini finala, niso uspeli resneje ogroziti kakovostnih Hrvatov. Po hitrostnem zbijanju so zaostajali s 4:10, s tem da so osvojili po točko v štafeti in natančnem zbijanju ter dobili eno igro hitrostnega zbijanja. Do konca jim v klasičnih igrah skoraj uspel preobrat, žal pa so dobili le tri od štirih potrebnih iger.

Škofjeločani so odločno začeli dvoboj s favoriti iz Francije, ki imajo v svojih vrstah tudi reprezentante Romaina Garcio, Jeremya Micouda in Guillauma Abelfa. Gosti so že po treh disciplinah vodili s 7:3. Domači so osvojili tri točke v bližanju in zbijanju v krog. Tadej Premru je premagal Micouda s 24:19, poškodovani Uroš Vehar je iztržil točko z Ascensijem (19:19).


Najbolj brano