Plama gre ligo niže

Članska ekipa Košarkarskega kluba Plama pur po odločitvi vodstva kluba zapušča drugoligaško konkurenco in se seli v tretjo ligo.

Moštvo  Košarkarskega kluba Plama pur bo v prihodnji sezoni 
temeljijo na igralcih iz domače šole košarke, pod taktirko trenerskega dvojca Rok Dežman (levo) - Sašo Ožbolt. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Moštvo Košarkarskega kluba Plama pur bo v prihodnji sezoni temeljijo na igralcih iz domače šole košarke, pod taktirko trenerskega dvojca Rok Dežman (levo) - Sašo Ožbolt. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ILIRSKA BISTRICA > V upravi Košarkarskega kluba Plama pur pravijo, da so odločitev sprejeli v dobro razvoja obetavnih mladih igralcev, ki po kakovosti ta čas še niso na ravni za uspešno igranje v drugoligaški konkurenci. Moštvo bo tako v prihodnji sezoni temeljijo na igralcih iz domače šole košarke, pod taktirko trenerskega dvojca Rok Dežman - Sašo Ožbolt. Presenetljivo odločitev v klubu utemeljuje s prepričanjem, da je vključevanje igralcev iz lastnega pogona v člansko moštvo ključno za razvoj tako klubov kot vse slovenske košarke. S svojim delom in z novo generacijo bistriških košarkarjev želijo v prihodnje pisati nove uspešne zgodbe. Zavzemajo se, da raven igranja in rezultati odražajo kakovost dela v klubu, ne pa bližnjic v smislu nakupov igralcev od drugod.

Člansko moštvo KK Plama-pur je sicer v aktualni sezoni z uvrstitvijo v izločilne boje za uvrstitev v prvo SKL ter z uvrstitvijo med osem najboljših moštev v pokalu Spar izpolnilo zastavljene tekmovalne cilje. Vodstvo kluba je odločitev o prestopu na nižjo tekmovalno raven sprejelo kljub sedmi zaporedni zagotovitvi igranja bistriške ekipe v drugi SKL ter finančni stabilnosti in urejeni organizaciji kluba. Prepričani so, da se bo ligaški korak nazaj kmalu izkazal za dva razvojna koraka naprej.


Najbolj brano