Pet nizov za zmago Luke

Odbojkarice Luke Kopra so v 10. krogu 1. DOL za ženske doma premagale Kemo Puconci s 3:2 (17, 22, -16, -22, 10).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Odbojkarice Luke Kopra so prišle do tretje prvenstvene zmage, Pucončanke pa do šestega poraza. Ekipi ne moreta biti zadovoljni z doseženim, Prekmurke so tudi na drugem zaporednem gostovanju v Kopru, pred tednom so premagale Ankaran Hrvatine, pričakovale zmago, Koprčankam pa so se obetale tri točke, vodile so z 2:0 v nizih, a so morale reševati v “tie breaku”.

Prvi niz so Primorke dobile predvsem po zaslugi servisov, odločilno prednost pa so si priigrale med obema tehničnima odmoroma. Tudi v drugem nizu so imele pobudo, a so jih gostje ujele na 17. točki, nato pa tudi povedle z 21:17. Z uspešnim blokom Tine Kaker in asom Jelene Pešič so domačinke znova prevzele pobudo, zdržale pritisk gostij in dobile tudi drugi niz.

Dvorana OŠ Koper, sodnika: Zajec (Ljubljana), Jovanović (Komenda).

Luka Koper: Raić, Kušar, Isanović, Radešić, Lucas, Cep, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič, Kaker.

Kema Puconci: Kovač Sarčevič, Svetanič, Kuhar, Vinkovič, Ajnihar, Škraban, D. Oletič, M. Oletič, Pintarič, Šadl, Kovač, Mikl, Gjergjek.

Pobudo so zadržale tudi na začetku tretjega niza, še pri izidu 11:11 ni nič kazalo, da bi lahko v njihovi igri prišlo do razpada sistema. A zgodilo se je ravno to, delale so napako za napako, posledica tega je bila, da so do konca niza osvojile le še pet točk. S slabo igro so nadaljevale tudi v četrtem, zaostale že na začetku (4:9), a se že pred drugim tehničnim odmorom povsem približale, toda pri izidu 19:23 so spet znašle v težko ulovljivem zaostanku. Predale se sicer niso, še enkrat so prišle na točko zaostanka, več pa jim ni uspelo.

Zato pa so bile spet zbrane v petem nizu, ki so ga odlično začele, povedle z 8:3, Iva Škraban jim je nato povzročila nekaj težav s servisi, ki pa niso bile usodne, as Kakerjeve jim je spet vlil nekaj moči, v gostujočo vrsto pa naselil nervozo, ta se je pokazala v napakah.

Kema Puconci bo v naslednjem krogu gostila Zgornjo Gorenjsko, Luka Koper pa bo gostovala pri GEN-I Volleyju.


Najbolj brano